alert (\"ldksaf\"); var top_header = document.getElementById(\"top-header\"); top_header.innerHTML = \"New Header\";
Skoči na glavno vsebino

Najmlajši otroci so spoznavali svoje telo, dele telesa ter nadaljevali s temo zimskih oblačil. V ptičje hišice smo še naprej trosili semena.

Državni kulturni praznik smo izkoristili za pogovor o dr. Francetu Prešernu in za spoznavanje državnih simbolov, Valentinovo pa je bilo povod za vprašanja »Kaj pomeni imeti rad? Koga imam rad? Kako pokažem, da te imam rad?«, za zgodbe in pesmi na temo prijateljstva in empatije, za izdelavo srčkov in Srčkov ples (14. 2.).

Olimpijske igre so nas ogrele za »mini olimpijado v igralnici« ter ostale gibalne dejavnosti, ki jih lahko vpišemo pod projekt Mali sonček – gibanje za zdravje. Pomanjkanje snega ni bila ovira za spoznavanje zimskih športov.

S področja jezika so si otroci izmišljevali lastne ali skupinske zgodbice, nadaljevali s projektom Bralna značka, pripravili razstavo svojih najljubših knjig oz. slikanic od doma, jih predstavili prijateljem in se učili pravilnega rokovanja s knjigami. Nekatere skupine je obiskala knjižničarka.

Najstarejši otroci se se urili v grafomotoriki, deklamirali, si ogledovali zemljevid Slovenije ter risali portret F. Prešerna.

Vse skupine so se pripravljale na pustovanje – z dekoracijo, maskami.

Dostopnost