alert (\"ldksaf\"); var top_header = document.getElementById(\"top-header\"); top_header.innerHTML = \"New Header\";
Skoči na glavno vsebino

Eko vrtec

dovesV Vrtcu Radovljica smo se s šolskim letom 2009/2010 vključili v projekt Ekošola kot način življenja. Ekošola je projekt Evropskega združenja in je sestavni del prizadevanj Evropske unije za okoljevarstveno izobraževanje. Nosilec projekta je Sklad za okoljevarstveno izobraževanje – Foundation for Environmental Education – FEE, ki je bil ustanovljen z namenom, da organizirano in načrtno pospeši okoljsko izobraževanje in ozaveščanje.
V Sloveniji poteka projekt, ki se imenuje “EKOŠOLA KOT NAČIN ŽIVLJENJA”, v okviru društva “DOVES – Društvo za okoljevarstveno izobraževanje Slovenije“.

eko solaEkovrtec je sestavni del projekta EKOŠOLE.  Ekovrtec bo z vsebinami zgodnjega naravoslovja, kot svojo programsko dejavnostjo, vplival na vzgojno – izobraževalno delo otrok in učencev z namenom razvijanja vrednot, ena od najpomembnejših je odnos. Odnos do narave, okolja in družbe Program in vsebina zgodnjega naravoslovja poteka v naravi – okolju otroka. Namen je, da so otroci deležni načina spoznavanja in doživljanja naravnega okolja, in to s projektnim pristopom proučevanja naravoslovnih vsebin s poudarkom na problemskih vsebinah iz lastnega okolja.

Eko pravila in Eko himna

PRAVILA 1   PRAVILA 2

PRAVILA 4   PRAVILA 3

PRAVILA 5   PRAVILA 7

PRAVILA 6   PRAVILA 9

Dostopnost