alert (\"ldksaf\"); var top_header = document.getElementById(\"top-header\"); top_header.innerHTML = \"New Header\";
Skoči na glavno vsebino

April smo začeli z obiskom v knjižnici. Gospa knjižničarka nam je predstavila zgodbo »Vzleteli smo«, na koncu pa nas je presenetila s priborom za ustvarjanje rakete (vsak otrok je izdelal svojo).

V sklopu programa »Vzgoja za zdravje« nas je obiskala medicinska sestra in nam predstavila poklic zdravnika z zgodbo »Zdravniška torba«. Po koncu zgodbe so se otroci prelevili v vlogo zdravnika in na svojih plišastih igračah prakticirali povijanje poškodovanih udov, merjenje telesne temperature, poslušanje srčnega utripa …

V aprilu pa nam je v našem vrtcu dan popestril tudi policist, ki nam je podal kar nekaj informacij o varnosti v prometu in pravilni vožnji otrok v avtomobilskem sedežu. S skupinami otrok se je odpravil še na sprehod po bližnji okolici vrtca.

Otroci iz starejših skupin so se z avtobusom odpeljali v glasbeno šolo v Radovljici, kjer so jim učenci le-te skozi igro predstavili različne glasbene inštrumente.

V naš vrtec sta se z aprilom vključila dva otroka (bratca) iz Ukrajine. Starejši (6 let) v skupino Hobotnice in mlajši (2,5 let) v skupino Pingvini. Komunikacija med vzgojiteljico in mamico poteka večinoma v angleškem jeziku, pri komunikaciji z otrokoma pa si vzgojiteljice pomagajo tudi s slikovnim slovarjem.

Dostopnost