alert (\"ldksaf\"); var top_header = document.getElementById(\"top-header\"); top_header.innerHTML = \"New Header\";
Skoči na glavno vsebino

Novembra smo se v enoti Radovljica največ posvečali čebelicam in vsemu, kar je povezano z njimi, saj smo 17. 11. po vsej Sloveniji uživali ob tradicionalnem slovenskem zajtrku in obisku čebelarjev. Po vrtcu je krožila tudi kranjska sivka in nekaterim postregla s slastnim medom ter z njimi zaplesala čebelji ples. Nekaj skupin je obiskalo Čebelarski razvojno izobraževalni  center Gorenjske v Lescah in Čebelarski muzej v Radovljici, kjer so poskušali različne vrste medu, se spoznavali z življenjem čebel in njihovimi izdelki. Drugi so v bližnji okolici iskali panje – čebelnjake in panjske končnice in panj tudi likovno poustvarili. Nekaj skupin je  obiskalo knjižnico, kjer so jim predstavili kamišibaj zgodbo o Medenjačku.  Ena od skupin se je lotila dinozavrske teme in v tem duhu iz das mase izdelala fosile ter izvedla eksperiment izbruh ognjenika. Lepo nas je presenetila strokovna delavka z načrtovanim obiskom kobile Megi. Otroci so imeli možnost, da jo jahajo, pokrtačijo in ji ponudijo prigrizek. Res prijetno doživetje tudi za nas, malo starejše otroke.

Otroci iz predšolske skupine so pripravili predstavo Zrcalce. Na ogled je bilo povabljenih vseh 10 skupin, tako da so predstavo ponovili kar petkrat, zaigrali pa so jo tudi v CUDV Matevža Langusa, kjer  jih je za nagrado čakala pogostitev s sokom in piškoti ter novoletnimi okraski, ki so jih izdelali njihovi varovanci. Predšolski otroci so okrasili tudi plakat snežaka, ki ga je priskrbelo podjetje Hofer in sedaj visi na ogled v njihovi trgovini v Radovljici, ena skupina pa sodeluje tudi pri mednarodnem likovnem natečaju Igraj se z mano.

V vrtcu  je prisotna  praktikantka 4. letnika, ki je v skupini opravila že 1. maturitetni nastop, in je otrokom predstavila igrico Želva in veter.

V tem mesecu smo izdelovali decembrsko dekoracijo, novoletne voščilnice in izdelke za bazar, ki se bo odvijal 14. 12. v Linhartovi dvorani. Naredili smo tudi voščilnice za dom starostnikov, se igrali, peli, plesali, raziskovali gozd in bližnjo okolico, zbrali pa smo tudi veliko potrebščin za zavetišče za živali v Ljubljani, kamor jih je dostavila naša strokovna delavka.

Dostopnost