alert (\"ldksaf\"); var top_header = document.getElementById(\"top-header\"); top_header.innerHTML = \"New Header\";
Skoči na glavno vsebino

Mesec marec nam je postregel s prebujeno naravo, ki smo jo intenzivno opazovali na sprehodih, kalili semena v prostoru in sejali že prve cvetlice na prostem. V marcu smo bili deležni tudi naravoslovnih delavnic, ki smo si jih lahko privoščili zaradi prostovoljnih prispevkov staršev in obiskovalcev na februarski prireditvi Dan vrtca. Delavnice so potekale po posameznih skupinah, kjer smo se od bližje spoznali s kobilico, tisočnogo, ščurkom, gekonom, želvo, činčilo, hrčkom, ptičjim pajkom in pitonom.

Obiskovali smo knjižnico, kjer so nam knjižničarke pripravile zanimive dejavnosti na želeno temo in se v času Linhartovega maratona udeležili ogleda različnih gledaliških predstav v Linhartovi dvorani. Osnovnošolski otroci so nam prikazali predstave z naslovi Mala čarovnica, Guyi,Guyi, 7 sneguljčic in palček.

 Mesec marec smo posvetili družini, mamicam, očkom, ptičkom, ženskam, Downovemu sindromu, žabam in vodi ter pisanicam. Ustvarjali smo izdelke za mamice, očke, prinašali družinske fotografije,  izdelovali ptičke, pisanice, kokoške, košarice, zajčke, vrtčevsko dekoracijo na te teme, se udeležili manjše prireditve ob svetovnem dnevu Downovega sindroma, kjer smo zapeli pesem Življenje je lepo. Ob svetovnem dnevu voda smo odšli do naše največje reke Save in tam uživali ob vodi, svetovni dan žab pa obeležili s pravljico, v kateri so otroci spoznali razvoj žabe. Vrtec so obiskale 4 mamice, ki so predstavile svoj poklic, hobi in eksotično družinsko popotovanje v Oman. Tako smo spoznali delo laborantke, pevke in  plesalke irskega plesa, v najmanjši skupini pa so skupaj z eno od babic podoživeli Muco Copatarico kar v pižamah. V pižamah pa smo noč preživele najstarejše skupine oziroma predšolski otroci, saj smo se udeležili težko pričakovanega pižama žura. V vrtcu smo povečerjali, se odpravili na nočni pohod z lučkami, ob povratku še plesali in si ogledali celovečerno risanko, nazadnje pa utrujeno zaspali vse do jutra.

Za veselo vzdušje  smo poskrbeli  z jogo smeha, za kar je najbrž zaslužna udeležitev strokovnih delavk na istoimenski delavnici.

V enoti Radovljica sodelujemo tudi pri projektih Pasavček, Pomagajmo slovenskim otrokom in natečaju Mama in jaz. Pasavček spodbuja otroke k varnosti v prometu, zato nas je  na našem otroškem igrišču obiskala istoimenska maskota.  Slovenskim otrokom skušamo pomagati z zbiranjem hrane, čistil in higienskih pripomočkov, ki smo jih prinesli v za to namenjene zaboje.

Na igrišču smo  se otroci in sodelavke s pesmijo in prijaznimi besedami poslovili tudi od dolgoletnega sodelavca, našega hišnika Dorija, ki je odšel v zasluženi pokoj.

Dostopnost