alert (\"ldksaf\"); var top_header = document.getElementById(\"top-header\"); top_header.innerHTML = \"New Header\";
Skoči na glavno vsebino

Prvi junijski dan nas po hodnikih pričaka presenečenje – bogata poletna dekoracija v garderobah in morska glasba na hodnikih. Praznujemo »prvi poletni« dan z glasbeno zabavo cele enote na igrišču vrtca.

Nadaljujemo s spoznavanjem morskega življenja, poletnih pesmic, izdelujemo dekoracijo in potapljaške maske. Spoznavamo nove glasbene instrumente: violino, ukulele, citre. Družimo se med skupinami, obiščemo enoto Čebelica, obiskali so nas tudi otroci enote Posavec.

Naučimo se zavarovati pred soncem, tako da imamo lahko vodene dejavnosti in kotičke kar na prostem. Eden od teh je tudi »vodna zabava« v bazenčku za najmlajše in piknik kosilo na prostem.

Učimo se tudi o življenju na kmetiji in vrtu, sadimo in sejemo na gredice in v lončke. Pridelek poberemo in iz njega naredimo npr. metin-melisin sirup.

Odhajamo na daljše sprehode (Fuksova brv). Dve skupini obiščeta dom za ostarele – pravljica in pogovor z varovanci. Še zadnjič pred poletjem obiščemo knjižnico – za pravljično uro ali kino predstavo.

Najstarejši otroci svojim zanamcem predajo ključ vrtca na dogodku na igrišču. Posladkamo se s kremnimi rezinami. Naslednji dan pa obiščejo osnovno šolo, da spoznajo prostore in učiteljice.

Iz sredstev sklada enote si privoščimo predstavo Morske dogodivščine, nastop klovnese Ifigenije ter v kavarni Ambient kepico sladoleda.

Vse skupine izvedemo zaključna srečanja z družinami. Starši, sorojenci in stari starši nas obiščejo tudi v skupinah (predstavitev poklica zlatarstvo, glasbeno dopoldne, predstavitev citer, druženje).

Kmalu odhajamo v enoto Lesce, kjer bomo preživeli prelepo poletje! Enako želimo tudi Vam!

Dostopnost