alert (\"ldksaf\"); var top_header = document.getElementById(\"top-header\"); top_header.innerHTML = \"New Header\";
Skoči na glavno vsebino

Prijavili smo se na nepridobitni projekt Izobraževalnega centra Eksena ob Mednarodnem dnevu strpnosti – dan za strpnost in prijateljstvo 2022/2023, ki ga praznujemo 16. novembra. Že pri najmlajših otrocih smo z bibarijami in prstnimi igrami spodbujali prijateljske odnose. Preko prebiranja zgodbic, kot sta Pod medvedovim dežnikom Svetlane Makarovič in Kdo je napravil Vidku srajčico Frana Levstika, smo obravnavali medsebojne odnose z igro vlog, se pogovarjali o pomoči drug drugemu in nesebični dobroti. Prepevali smo pesmi o prijateljstvu, kot so Mi se imamo radi, Poj z menoj in Gradim prijateljstvo ter ustvarjali na temo strpnosti. Ob zaključku projekta smo vse skupine enote Posavec pripravile razstavo otroških izdelkov na temo strpnosti. 

17. 11. smo v sodelovanju s PGD Ljubno izvedli vajo evakuacije. Ogledali smo si njihovo opremo, gasilski avto ter prikaz gašenja požara.

V petek, 18. 11., smo imeli tradicionalni slovenski zajtrk. Za zajtrk smo jedli lokalno pridelano hrano ter se pogovarjali o zdravem prehranjevanju.  

Z izdelovanjem smrek smo sodelovali v Hoferjevem natečaju Ferdov pravljični gozd.

V Ježkih so izdelovali slike Gozd naš prijatelj za natečaj Bodi umetnik.

Izvedli smo jesensko čistilno akcijo na igrišču in v okolici vrtca.

Po skupinah smo praznovali rojstne dneve otrok rojene v tem mesecu.

Zajčki in Ježki zagnano s starši prebirajo knjige za bralno značko Veselega bralčka.    

Pričeli smo s pripravami na praznični december in izdelovanjem novoletne dekoracije ter izdelkov za novoletni bazar.

Dostopnost