alert (\"ldksaf\"); var top_header = document.getElementById(\"top-header\"); top_header.innerHTML = \"New Header\";
Skoči na glavno vsebino

Zadnji teden avgusta so v vseh skupinah potekali roditeljski sestanki, s 1. 9. pa smo vsi veselo vstopili v novo vrtčevsko leto. Za najmlajše otroke in njihove starše je bilo to prvo srečanje z vrtcem. V tem mesecu je tako v skupinah Školjke in Morski konjički potekalo uvajalno obdobje, med katerim so se veliko objemali, prepevali pesmice, spoznavali novo okolje, vzgojiteljice in prijatelje ter se sprehajali z avtobusi po bližnji okolici vrtca.

Vse skupine smo lepo jesensko vreme izkoristile za bivanje na prostem. Otroci iz skupin Ladjice in Želve so se skupaj peš odpravili do Radovljice, kjer so se igrali na Volčjem hribu. V okviru projekta Mali sonček so otroci iz skupine Želve opravili še pohod na Šobec. Skupina Morske zvezde je izvedla izlet do letališča Lesce, kjer so si ogledali letala in letališče.

V skupinah Morske zvezde in Hobotnice so skupaj oblikovali pravila, ki bodo veljala v tem vrtčevskem letu, v skupini Ladjice pa so se naučili himno skupine. V skupini Hobotnice so naslikali jesenska drevesa in vsakodnevno izvajali gibalne minutke v igralnici ali telovadnici.

V vrtcu so nas obiskale gospe iz Društva upokojencev Lesce, ki so prikazale, kako poteka pletenje, vezenje in kvačkanje. Gospa Zlata Demšar pa je predstavila mozaik.

Tekom meseca je potekala papirna akcija. V zabojnik, ki se je nahajal pred vrtcem, so lahko starši in otroci prinesli odpadni papir, nekaj pa smo ga zbrali v vrtcu in ga po skupinah skupaj odnašali v zabojnik.

Predšolski otroci so se odpravili na izlet v Kekčevo deželo, kjer so srečali literarne junake iz Kekca in prepustili domišljiji prosto pot.

Dostopnost