alert (\"ldksaf\"); var top_header = document.getElementById(\"top-header\"); top_header.innerHTML = \"New Header\";
Skoči na glavno vsebino

V začetku novembra nas je obiskal policist iz PP Radovljica, ki je vsem skupinam predstavil svoj poklic, opremo, vozilo … Nato smo se vsi skupaj sprehodili po bližnji okolici in ob tem še dodatno utrjevali naše znanje o varnosti v prometu.

V tem mesecu smo izvedli tudi evakuacijsko vajo. Ko smo zaslišali sireno, smo vsi skupaj pohiteli na zbirna mesta in od tam opazovali delo gasilcev. Le-ti so se nam kasneje tudi predstavili in nam pokazali svoja vozila in opremo.

V petek, 17. novembra, je potekal Tradicionalni slovenski zajtrk. Ob tej priložnosti smo se po skupinah pogovarjali in spoznavali peko kruha ter pridelavo medu. Nekatere skupine je obiskal tudi čebelar in jim predstavil svoje delo.

Vse skupine smo sodelovale s Knjižnico Lesce. Najmlajše otroke je v vrtcu obiskala knjižničarka, ostale skupine pa so se tja odpravile peš. Vsi smo uživali ob poslušanju zanimivih pravljic.

Skupine Morski konjički, Galebi, Morske zvezde in Hobotnice so se v mesecu novembru pridružile mednarodnemu projektu Eksena in Unesco. Izvedli so različne delavnice in pripravili razstavo na temo strpnosti – Spoštujmo razlike med nami; Lepa beseda lepo mesto najde.

V skupini Rakci so si sami pripravili čaj in ga z veseljem popili. V skupini Ladjice so pospravili igrače in se igrali z odpadno embalažo ter naravnimi materiali – izdelali so nove izdelke iz kartonske embalaže za mleko in sokove. V skupini Galebi so gostili mamico Rebecco, ki jih je preko pravljice z naslovom The Smeds and The Smoos učila angleščino v povezavi s štetjem, petjem ter družino. V skupini Školjke pa je tritedensko praktično usposabljanje opravljal dijak 4. letnika Srednje šole Jesenice – Jaka.

Konec meseca nas je presenetil prvi sneg. Skupaj z otroki smo ga spoznavali, se z njim igrali in se ga razveselili.

Dostopnost