alert (\"ldksaf\"); var top_header = document.getElementById(\"top-header\"); top_header.innerHTML = \"New Header\";
Skoči na glavno vsebino

V začetku meseca marca so v skupinah starejših otrok potekale naravoslovne delavnice, na katerih so otroci imeli možnost spoznavati različne živali, kot so: ptičji pajek, kraljevi piton, činčila, želva, ščurek, gekon …

V vseh skupinah so otroci izdelovali pozornosti, ki so jih tekom meseca podarili svojim staršem za njihove praznike (dan žena, dan mučenikov in materinski dan).

Lepo spomladansko vreme je vse skupine privabilo ven, kjer smo se gibali na prostem, opazovali spremembe v naravi, poslušali ptičje petje in se sprehodili do železniške postaje, kjer smo opazovali vlake in avtobuse … Kadar je deževalo, pa so se otroci ven odpravili z dežniki in palerinami ter iskali luže.

Otroke iz starejših skupin je v tem mesecu obiskala slikarka, s katero so otroci z različnimi tehnikami ustvarjali pisane metulje.

V skupini Galebi je otroke obiskala angleška učiteljica Rebecca, ki jih je popeljala na pot z letalom do Londona in nazaj. Otroci v tej skupini so z bio odpadki barvali jajca, spoznavali pomen vrenja vode pri kuhanju le-teh ter pomen barvanja. Poleg tega so se spremenili v raziskovalce, ki so skrbno spremljali kalitev fižolčkov.

V skupini Morske zvezde so si ogledali predstavo v sklopu projekta Pasavček.

V skupini Hobotnice pa so sodelovali v projektu Misija: zeleni koraki v sklopu Eko šole. Beležili so prihode v vrtec na drugačen način kot z avtom (peš, s skirojem, s kolesom …) in šteli korake za zmanjšanje ogljičnega odtisa. Ustvarili so plakat o zdravi/nezdravi zemlji in v Knjižnici Lesce pripravili razstavo o vremenskih pojavih. Skupaj s skupino Galebi so napisali himno z naslovom Zeleni junaki.

Vse skupine smo sodelovale na poligonu v sklopu projekta Pasavček, ki se je odvijal na asfaltnem igrišču našega vrtca. Otroci so se preizkusili v vožnji s kolesi, spoznavali so prometne znake, z obroči »vozili« avto, se igrali igro »Stop« … Nato pa nas je obiskal čisto pravi Pasavček, ki je otroke presenetil in razveselil.

Dostopnost