alert (\"ldksaf\"); var top_header = document.getElementById(\"top-header\"); top_header.innerHTML = \"New Header\";
Skoči na glavno vsebino

V mesecu januarju nas je končno razveselil težko pričakovani sneg. V najmlajših skupinah so se nekateri otroci z njim srečali prvič v življenju, zato so ga najprej raziskovali »na toplem«, v igralnici, kasneje pa so se pridružili ostalim otrokom pri igri na snegu – kepanju, kidanju, ustvarjanju snežakov, dričanju …

V skupini Morski konjički je bila v tem mesecu v ospredju pravljica z naslovom Muca Copatarica. Pravljico so prebirali in nato ustvarjali izdelke.

Skupina Ladjice je sneg izkoristila za sprehod do Volčjega hriba, po katerem so se spuščali z lopatkami in neizmerno uživali. Njih in skupino Pingvini je obiskal zobni asistent in jim predstavil pravilno ščetkanje zob in pomembnost le-tega.

V skupini Morske zvezde so postali pravi »znanstveniki«. Mesec januar so posvetili naravoslovnim poskusom, ki so jih otroci pripravili doma in jih nato predstavili svojim prijateljem v vrtcu.

Rakci so se spoznavali z urami in pojmom čas, ki jim je ob praznovanju rojstnih dni in druženju z ostalimi skupinami hitro tekel.

Skupina Ribic je spoznavala zimo in zimska oblačila.

Vse skupine pa smo v tem mesecu sodelovale s knjižnico. Najmlajše skupine je knjižničarka z zanimivimi pravljicami in nalogami obiskala v vrtcu, starejše skupine pa so odšle v knjižnico, kjer so spoznavale nove pravljice in knjige.

V mesecu januarju smo bile vse skupine deležne prav posebnega obiska. Obiskala nas je ga. Dušica Kunaver, ki je otrokom pripovedovala pravljice. Skupaj smo tudi prepevali pesmi in bilo je resnično pravljično.

Dostopnost