alert (\"ldksaf\"); var top_header = document.getElementById(\"top-header\"); top_header.innerHTML = \"New Header\";
Skoči na glavno vsebino

V mesecu februarju so nekateri otroci dočakali zimske počitnice. Skupine so se združile, saj je bilo v vrtcu manj prisotnih otrok. Med počitnicami smo se spomnili na našega pesnika dr. Franceta Prešerna. Vsaka skupina je po svoje izvedla dejavnost v sklopu kulturnega dne.

Pridružile so se nam tudi praktikantke srednjih šol. Nekatere so opravile nastope za prakso.

Skupine Ribice, Morski ježki in Sončki se ob petkih na 14 dni zberejo in skupaj z vzgojiteljicami zapojejo pesmice. Tokrat smo prepevali pesmi o zimi in o pustu.  

Spomnili smo se tudi dneva zaljubljencev (valentinovo).

Prišel je pustni čas. Pogovarjali smo se o kurentih, o odganjanju zime in izdelovali maske ter dekoracijo na to temo. Na pustni torek smo se sladkali s slastnimi krofi. Vse skupine vrtca so se skupaj odpravile na pustni sprevod po Lescah. Povabili smo stare starše, znance, tete in strice. Nato so pustne maske rajale še na asfaltnem igrišču vrtca.

Potekale so tudi priprave za prireditev Dan vrtca, ki smo ga letos po dveh letih premora zopet uspešno izpeljali – prišlo je veliko število obiskovalcev.

Ker se je otoplilo, smo veliko časa preživeli na prostem. Odpravili smo se na sprehod in se gibali na igrišču ali na terasi pred igralnico.

V skupini Hobotnice je gospa Lea Murko izvedla delavnico tapkanja. Skupina Pingvini je sodelovala v projektu Strpnost ter izvedla razstavo z izdelki na temo Ptice pozimi v Knjižnici Lesce.

Dostopnost