alert (\"ldksaf\"); var top_header = document.getElementById(\"top-header\"); top_header.innerHTML = \"New Header\";
Skoči na glavno vsebino

Mesec september smo poimenovali kar uvajalni mesec, saj se otroci navajajo na nove skupine, prijatelje, prostore vrtca in vzgojiteljice. Velik poudarek smo dali na igro, ob kateri so se otroci seznanjali s pravili v igralnici, prepevanje pesmi, socialne igre in tako vsi skupaj skrbeli za dobro klimo v vrtcu. Mlajši otroci so se igrali z žogami različnih velikosti in oblik, se sproščali ob masaži z njimi, se igrali didaktične igre (uporaba kartonskih škatel – razvrščanje po barvi) in jih kotalili v paru.

V tednu mobilnosti so se otroci vozili in igrali z avtomobili, se seznanjali s prometnimi znaki in lastno varnostjo v prometu, si ogledali električni avtomobil, likovno ustvarjali  in iskali skriti zaklad na igrišču vrtca (do katerega so jih pripeljale različne naloge). Otroke smo skozi dejavnosti spodbujale k uporabi poganjalcev, koles in skirojev kot nadomestek uporabe avtomobila.

V teden jeseni nas je popeljal obisk tetke Jeseni, ki nam je pokazala jesenske pridelke in povedala, kaj vse se bo jeseni spremenilo v naravi. Otroci so si sadje lahko kupili tudi na tržnici v vrtcu, še prej pa izdelali denarnice in denar. Vsi skupaj smo se razgibali na »jesenskem« poligonu.

Najstarejši otroci so se podali po poteh Vandotovih junakov iz knjig – obiskali so Kekčevo deželo v Kranjski Gori.

Skupaj s starši in otroki smo se družili na jesenskem srečanju, na katerem smo se seznanili s poklicem kovač in starim načinom kovanja, si ogledali staro kovačnico – vigenjc in se v ročnih spretnostih, na delavnici gline, preizkusili tudi sami.

Dostopnost