alert (\"ldksaf\"); var top_header = document.getElementById(\"top-header\"); top_header.innerHTML = \"New Header\";
Skoči na glavno vsebino

V novo leto, leto 2024, smo zakorakali z zimsko temo, ki je vključevala skrb za živali pozimi (otroci so opazovali ptičjo hišico na igrišču vrtca), igro na snegu, igro s snegom v igralnici (polnjenje in praznjenje posode, pretresanje in mešanje snega), ustvarjanje plakata in spoznavanje zimskih značilnosti, didaktični igri s snežakom: razvrščanje snežakov po barvi in postavljanje ustrezne barve cofov na dele snežaka.

Pod temo oblačila smo otroke spodbujali k samostojnemu oblačenju, prepoznavanje lastnih in prijateljevih copat ter zimskih dodatkov (šal, kapa, rokavice). Otroci so likovno ustvarjali, opisovali barve in vzorce na oblačilih in copatkih, se igrali didaktične igre (pripenjanje ustreznega števila kljukic na rokavice s številkami, postavljanje ustreznega števila cofov na gumbe majice, razvrščanje in zlaganje nogavic, poimenovanje oblačil).

Starejši otroci so se seznanili z gimnastičnimi trakovi in z njimi zaplesali v kulturnem domu, ob zapadlem snegu pa odšli na športni dan – sankanje na bližnjem smučišču v Kamni Gorici.

Dostopnost