alert (\"ldksaf\"); var top_header = document.getElementById(\"top-header\"); top_header.innerHTML = \"New Header\";
Skoči na glavno vsebino

Vse skupine so ob koncu šolskega leta izvedle zaključna srečanja s starši in otroki. Srečanja so bila izvedena na različnih lokacijah (Šobec, Vrbnje, igrišče, Gora nad Begunjami, Krpin …).

Po skupinah smo izvajali projekt Varno s soncem: kako se zaščititi pred soncem oziroma opeklinami in varovati svoje zdravje, opazovanje vremena, merjenje sence, igramo se v senci, poletno okrasimo vrtec ter igralnice.

Iz denarja Sklada vrtca smo si privoščili sladoled v kavarni Vidic. Praznovali smo še zadnje rojstne dni, preden se razidemo med počitnicami.

V nekaterih skupinah so nas obiskali starši: mamica, ki je po poklicu zdravnica, ter oče pianist, da sta predstavila svoj poklic. Nekaj družin pa so obiskali na domu.

Bodoči prvošolci so svojim naslednikom predali ključ vrtca, ko so le-ti uspešno rešili vse uganke. Za nagrado pa so sledile kremšnite. Odšli smo na obisk v osnovno šolo in se za eno dopoldne zamenjali s prvošolčki. Ogledali smo si prostore, spoznali učiteljice in učilnico.

Skrbeli smo za naš vrt in pobirali dozorele plodove (ribez, jagode, maline), iz listov mete pa smo izdelali metin sirup.

Otroci so veliko bivali na prostem in preučevali življenje žuželk na travniku. Ena izmed skupin si je zastavila »bralni izziv« na temo žuželk – o vseh poznanih žuželkah prebrati knjige. Predšolska skupina pa je žuželke iskala kar do Šobca.

Praktikantke so opravljale pedagoško prakso in nastope.

Dostopnost