alert (\"ldksaf\"); var top_header = document.getElementById(\"top-header\"); top_header.innerHTML = \"New Header\";
Skoči na glavno vsebino

Zopet smo zakorakali v novo šolsko leto z uvajanjem novincev ter navajanjem na nove vzgojiteljice, prostore in prijatelje. Starejši otroci so šivali odejo prijateljstva, se igrali socialne in spoznavne igre ter usvajali nova pravila v skupini.

Izkoristili smo lepe dneve za izvajanje dejavnosti zunaj. Najmlajši so si priredili knjižnico in glasbene minutke v paviljonu bližnjega gozdička. Starejši so se odpravili na pohod do letališča, kjer so si ogledali letala.

Vse skupine enote so se v sklopu tedna mobilnosti odpravile do Krpina, kjer so otroci uživali v igri na igralih. V ta namen so otroci ali starši cel teden označevali način prihoda v vrtec na že pripravljene kartončke. Veliko smo se pogovarjali o onesnaževanju okolja z izpušnimi plini in tudi na to temo ustvarjali (slikanje s prstki, barvanje in lepljenje avtomobilov ter izpušnih plinov). Vsaka skupina je otrokom pripravila tudi poligon z vozili. Najstarejši so izdelali skupni plakat, kaj so se naučili in novega spoznali.

Predšolski otroci so obiskali Kekčevo deželo. Kljub temu, da jim je vreme malo ponagajalo, so preživeli lep dan.

S prihodom jeseni smo okrasili vrtec v jesensko dekoracijo (sončnice, drevesa z jesenskimi listi in rdečimi mušnicami, čutna pot). Za pozdrav jeseni smo imeli glasbeno dopoldne v telovadnici, kjer smo prepevali jesenske pesmi in pesmi o prijateljstvu ob spremljavi kitare. Jesen so otroci spoznavali z opazovalnimi sprehodi (opazovanje narave, jesenskih barv, pridelkov na vrtovih in drevesih), iskanjem jesenskih plodov, prebiranjem knjig in prepevanjem jesenskih pesmic.

V sklopu DEKD smo pripravili popoldansko delavnico gline z naslovom Od gline do »čpine«. Na delavnici so obiskovalci spoznali načine oblikovanja gline ter se sami preizkusili v oblikovanju glinenih posodic.

Dostopnost