alert (\"ldksaf\"); var top_header = document.getElementById(\"top-header\"); top_header.innerHTML = \"New Header\";
Skoči na glavno vsebino

Čeprav nas je pomlad obiskala šele proti koncu meseca, je bil ves marec v enoti Begunje pomladno obarvan. Topli sončni dnevi so nas vabili ven, tako da smo jih izkoristili za sprehode v naravi, igro na igrišču in raziskovanje travnikov.  Prvi pomladni dan smo vsi skupaj pričakali ob druženju na igrišču in petju pesmic, bili pa smo tudi ustvarjalni in v likovnih delavnicah ustvarili zanimive spomladanske šopke.  Za dan žena in materinski dan smo za mamice pripravili izvirna darila, seveda pa nismo pozabili tudi na dan mučenikov, tako da smo darila pripravili tudi za atije.

Polžki, Metulji, Murni, Čebelice in Pikapolonice so raziskovali travnike, gozdičke in v okolici vrtca opazovali in iskali prve znanilce pomladi. O pomladi so poslušali različne zgodbice in s tiskanjem, rezanjem ter lepljenjem ustvarili krasne spomladanske umetnine. Vse skupine pa je obiskala tudi vzgojiteljica z gledališčem kamišibaj in predstavila zgodbico Bela Muca.

V začetku meseca nas je obiskal zobni tehnik,  ki nam je skozi zgodbico predstavil, kako skrbimo za zdravje zob, skupaj z maskoto – zmajčkom pa sta nam demonstrirala, kako pravilno ščetkamo zobe. Konec meseca pa smo dobili še en obisk, in sicer nas je obiskala še ena maskota – Pasavček, ki nam je prikazala, kako morajo biti otroci v avtu varno pripeti.

V mesecu marcu smo v vrtcu pozdravili tudi nove otroke iz skupine Sončki, ki so ta mesec  namenili predvsem uvajanju. Skozi igro na igrišču in igralnici ter praznovanju rojstnih dni so se navajali na novi vzgojiteljici in otroke. Tople dni pa so izkoristili za sprehode z avtobuskom in raziskovanje okolice.

Otroci iz skupine Murenčki so na temo promet spoznavali vrste vozil, prometa in prometne znake. Razvrščali so vozila in se z njimi igrali. Tudi sami so se preizkusili v varni vožnji in se spuščali po klančini ter izvedli prometni poligon. Izvedli pa so tudi izlet z avtobusom. Obiskali so letališče Jožeta Pučnika, kjer so imeli voden ogled in predstavitev le-tega.

Pri predšolskih otrocih, v skupini Pikapolonice, so od 11. 3. do 15. 3. izvedli plavalni tečaj na bazenu v Radovljici.

Otroci iz skupine Čebelice in Pikapolonice pa so ob dnevu Downovega sindroma v Lescah, s pesmijo Na Roblek, nastopali za otroke iz centra CUDV.

Dostopnost