alert (\"ldksaf\"); var top_header = document.getElementById(\"top-header\"); top_header.innerHTML = \"New Header\";
Skoči na glavno vsebino

V pomladnem mesecu je bilo tudi v našem vrtcu čutiti veličastno prerojenje narave. Otroci so v vseh skupinah ustvarjali pomladno dekoracijo in razvijali ustvarjalnost ob različnih likovnih tehnikah. Lepo vreme smo izkoristili za krajše in daljše sprehode (skupina Murnov je obiskala grad Kamen), igro na igrišču, opazovali smo znanilce pomladi in prisluhnili ptičjemu petju. Narava je v nas prebudila otroško radoživost.

Mesec marec je običajno posvečen družini, tudi to leto je bilo tako. Z otroki smo se veliko pogovarjali o družinah ter pripovedovali o svoji. Predstavitvi poklicev zdravnika in vojaka-padalca v Pikapolonicah in Čebelah sta bili za otroke povezovalni in hkrati zelo zanimivi. Mamica iz Murnov pa je vsem skupinam predstavila gledališko predstavo ob kamišibaju – Moja koklja špiklja špoklja. Darilca, ki so jih otroci iz vseh skupin izdelali za atija in mamico,  smo razstavili na vhodu v naš vrtec in jih po zaključku razstave z velikim veseljem odnesli domov.

Pod vodstvom glasbene pedagoginje so potekale glasbene delavnice po metodi Willems. Otroci iz vseh skupin so bili aktivno vključeni v glasbeno ustvarjanje ob različnih inštrumentih.

Najstarejši otroci so uspešno opravili tečaj drsanja. Skupine otrok so se med seboj povezovale tako na prostem kot tudi pri skupnih dejavnostih v igralnici ali telovadnici. Veselimo se prihajajočih izzivov in pestrih sončnih dni.

Dostopnost