alert (\"ldksaf\"); var top_header = document.getElementById(\"top-header\"); top_header.innerHTML = \"New Header\";
Skoči na glavno vsebino

Mesec maj, ves v zelenju, ves v cvetju je bil razgiban, živahen in poln presenečenj. V zraku je bilo čutiti dobro voljo, veselje in otroško razigranost ob različnih dogodkih.

Skupina Sončkov: spoznavali so živali na kmetiji, se podali z »avtobuskoma« do Krpina, se crkljali.

Skupina Polžkov: praznovali so rojstne dni, opazovali in spoznavali vreme, se sprehodili po lužah.

Skupina Metuljčkov: prisluhnili so igranju na violino, ob igri spoznavali drugačen jezik – italijanski , pihali regratove lučke.

Skupina Murnov: urejali so vrtiček, sejali korenje, se seznanjali s pomenom vode in sonca.

Skupina Čebele: spoznavali so travnik in gozd, obiskali Glasbeno šolo Radovljica, dramatizirali pravljico O rački, ki se je učila peti.

Skupina Pikapolonice: imeli so pižama žur, ustvarjali z različnimi tehnikami na temo družine, hodili na dolge sprehode.

Otroci iz Pikapolonic in Čebel so obiskali Arboretum Volčji potok, kjer so med drugim neizmerno uživali v družbi dinozavrov in velikanov morskih globin.

V maju nas je v vrtcu obiskalo Gledališče Makarenko. Otroci iz prvega starostnega obdobja so si ogledali igrico z morskimi dogodivščinami in se ob tem seznanjali z vrednoto prijateljstva.

Že v vrtcu naše najmlajše spodbujamo tudi k solidarnosti. Le-ta se razvija, ko smo med seboj povezani. Vsak izmed nas ima že kot otrok možnost, da postane dobrodelen, pri tem pa smo mu vzgled odrasli. Tako smo se z zbiranjem zvezkov vključili v dobrodelno akcijo »Podari zvezek« in v sodelovanju s starši ter zaposlenimi zbirali zvezke za socialno ogrožene otroke.

Realizirali smo dodatne športne aktivnosti, ki se izvajajo za zaključek celoletnega športnega programa Mali sonček.

Dostopnost