alert (\"ldksaf\"); var top_header = document.getElementById(\"top-header\"); top_header.innerHTML = \"New Header\";
Skoči na glavno vsebino

Kljub topli zimi smo v mesecu januarju doživeli cel teden snega, ki smo ga izkoristili za igre na snegu, kepanje, sankanje ter naravoslovne poizkuse s snegom.

Mlajše otroke je v vrtcu obiskala knjižničarka in otrokom pripovedovala zgodbico o rokavički ob lutkah. Starejše skupine pa so obiskali knjižnico, kjer jim je ga. Silva ob zgodbi pripravila zanimive dejavnosti.

V skupini Polžki so v igralnici ustvarili nov mavrični kotiček za različne dopoldanske dejavnosti. V mesecu januarju so izvajali dejavnosti na temo medvedi. V kotičku so se crkljali s plišastimi medvedki, ustvarjali lepljenko, plesali pravcati medvedji ples in prepevali pesmi o teh živalih.

Otroci iz Metuljčkov so spoznavali kako teče čas. Seznanili so se, kaj je koledar, kaj vsebuje ter kako poteka dnevna rutina. Preko pesmice so se naučili dnevov v tednu in vsak dan na koledarju pridno označujejo datum. Izdelali so plakat dnevne rutine, kamor so lepili sličice z dejavnostmi, ki potekajo v določenem delu dneva.

Murenčki so spoznavali polarne medvede ob zgodbah in slikah. Naučili so se bans Medvedek in z različnimi tehnikami izdelovali slike teh živali. Tople dneve so izkoristili za daljše pohode do Krpina, Drnče, Poljč in Elana.

V Čebelicah so otroci delali grafomotorične vaje, iskali odgovore na zakaj in samostojno pripovedovali zgodbe ob slikah. Naučili so se pesem Snežinke ob spremljavi zvončkov. Spoznavali so zimske športe. Vzgojiteljice so v telovadnici pripravile poligon in otroke učile prevala. Ob lepem vremenu so odšli na daljše sprehode po okolici Begunj. Spoznavali so zimske športe – hokej, smučarske skoke …

Skupino Pikapolonice je obiskala mlada hokejistka in otrokom predstavila hokej in opremo, ki jo pri tem potrebuje. Prav tako so spoznavali ostale zimske športe, kot so smučarski skoki, tek na smučeh, smučanje … Ustvarjali so na temo zima. Kar nekaj otrok je imelo predstavitve knjig za projekt Veseli bralček. Vsi otroci pa so se preizkusili v sestavljanju zgodbe ob sliki.

Skupine Murenčki, Čebelice in Pikapolonice so se intenzivno pripravljale na prireditev Dan vrtca z Avsenikovo pesmijo Večer na Robleku.

Dostopnost