VZGOJNOVARSTVENI ZAVOD
R A D O V L J I C A
Kopališka cesta 10, 4240 RADOVLJICA
tel.: 04/532-57-20, fax: 04/532-57-30
e-naslov: uprava@vrtec-radovljica.si
spletna stran: www.vrtec-radovljica.si
Št.: 39/2014
Datum: 15. 01. 2014
Na podlagi 25. člena Zakona o delovnih razmerjih (Ur. List RS, št. 21/13 – ZDR-1), 108. in 109. člena Zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja (Ur. l. RS, št. 16/07, 36/08, 58/09, 64/09 20/11), 39. člena Odloka o ustanovitvi javnega Vzgojnovarstvenega zavoda Radovljica, z dne 01. 04. 2009, Pravilnika o organizaciji dela in sistemizaciji delovnih mest v Vzgojnovarstvenem zavodu Radovljica z dne 07. 08. 2012, sprejete in potrjene sistemizacije delovnih mest v Vzgojnovarstvenem zavodu Radovljica za šolsko leto 2013/2014, ki jo je potrdil Občinski svet Občine Radovljica, na seji dne 12. 06. 2013 ter na podlagi daljše odsotnosti delavke, sprejemam
S K L E P
O OBJAVI PROSTEGA DELOVNEGA MESTA KUHARJA /KUHARICE
– 1 (en/ena) delavec/delavka za opravljanje del in nalog KUHARJA / KUHARICE za polni delovni čas 8 ur dnevno oziroma za 40 ur tedensko in za določen čas, za čas nadomeščanja odsotne delavke.
Predviden pričetek dela: 01. 02. 2014.
Opis delovnega mesta, dela in zahtevanih pogojev:
Šifra zavoda: 64092 Plačna skupina: J
Ime zavoda: VZGOJNOVARSTVENI ZAVOD RADOVLJICA Plačna podskupina: 03
Delovno mesto: KUHAR IV
Šifra delovnega mesta: J035035
Organizacijska enota: |
tehnično – vzdrževalni sektor |
Kraj dela:
|
enota vrtca |
Strokovna izborazba: stopnja: program: |
3-letna strokovna šola / 4-letna strokovna šola IV kuhar / tehnik kuharstva |
Tarifni razred: |
IV |
Nazivi in plačni razred: |
14, z napredovanjem 24 |
Delovne izkušnje: |
zaželjene |
Posebna znanja in zmožnosti: |
znanje slovenskega jezika, znanje iz higiene živil |
Odgovornost za delo:
|
odgovornost za zdravstveno in higiensko neoporečnost jedi, za pravilno in pravočasno pripravo hrane in izvedbo drugih del, za tehnično brezibnost kuhinjske opreme, materialna odgovornost za osnovna sredstva večje vrednosti, za ekonomično porabo živil ter pomivalnih in čistilnih sredstev |
Moralno – etični pogoji: |
nekaznovanost zoper naklepna kazniva dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti na nepogojno kazen zapora v trajanju več kot šest mesecev in kazniva dejanja zoper spolno nedotakljivost, primeren odnos do otrok, delavcev zavoda in drugih oseb |
Osnove za delo:
|
predpisi s področja sanitarno – higienskega režima in tehnični predpisi oziroma navodila za upravljanje s tehničnimi pripomočki v kuhinji, normativi o kakovosti in količini živil, ustreznih odraščajoči mladini, strokovna literatura, splošni akti zavoda, jedilniki, odločitve ravnatelja, navodila in odločitve organizatorja prehrane in organizatorja zdravstveno higienskega režima, kuhinjska oprema, droben kuhinjski inventar, živila, čistilna in pomivalna sredstva |
Napori pri delu:
|
stalno stoječe delo, sklanjanje, prepogibanje, prenašanje bremen |
Vplivi okolja:
|
povišana toplotna obremenitev, vlaga in para, nevarnost opeklin, zdsa in padca |
Zdravstvene zahteve:
|
splošna zdravstvena sposobnost, sposobnost prenašanja fizičnih naporov, sposobnost za delo s kemičnimi snovmi (čistila), sposobnost za delo v vročini in sopari |
Varnost pri delu:
|
upoštevanje pravil in postopkov za varno delo, opravljen izpit iz varstva pri delu in požarnega reda |
Poskusno delo: |
1 mesec |
Obseg dela: |
glede na predpisane normative |
Zaščitna sredstva:
|
zaščitna halja, kapa, obutev, rokavice in drugo v skladu s predpisi o varstvu pri delu |
Druge značilnosti: |
– |
OPIS DELA
- naročanje oziroma nabava živil za potrebe kuhinje
- vodenje evidenc porabe živil
- priprava zajtrkov
- priprava kosil
– priprava kosil za otroke, vzgojitelje, pomočnike vzgojiteljev in druge strokovne delavce
– skrb za razdelitev kosil
- priprava malic
– priprava malic za otroke
– skrb za razdelitev malic otrokom
– priprava malic za delavce vrtca in prigrizkov za posebne primere (aktivi, … )
- čiščenje kuhinje
– pomivanje in pospravljanje posode
– tekoče, vsakodnevno in generalno čiščenje talnih površin v kuhinji
– tekoče, vsakodnevno in generalno čiščenje oken in steklenih površin v kuhinji
– tekoče, vsakodnevno in generalno čiščenje vgradnega pohištva v kuhinji
– tekoče, vsakodnevno in generalno čiščenje delovnih pripomočkov
– naročanje in nameščanje čistilnih sredstev v kuhinji
Kandidati naj prijave z dokazili:
– potrdilo o dokončani izobrazbi,
– potrdilo o nekaznovanosti, ki ga izda Ministrstvo za pravosodje in ne sme biti starejše od 30 dni
pošljejo v roku 8 dni od objave, na naslov: Vzgojnovarstveni zavod Radovljica, Radovljica, Kopališka cesta 10, 4240 RADOVLJICA.
Ravnateljica:
Marja Čad, mag. supervizije, oseb.
in org. svetovanja