alert (\"ldksaf\"); var top_header = document.getElementById(\"top-header\"); top_header.innerHTML = \"New Header\";
Skoči na glavno vsebino

September je mesec navajanja, uvajanja, saj pridejo otroci prvič v vrtec, prvič v enoto, zamenjajo igralnico, znake ter vzgojiteljice, se spopadajo z novimi zadolžitvami, pravili in izzivi … Da je bilo obdobje lažje, smo vzgojiteljice pripravile svoja naročja, zanimive dejavnosti, socialne igre, lutkovne predstave in kup zgodbic.

Teden mobilnosti smo prevozili na poligonih z različnimi prevoznimi sredstvi (poganjalci, kolesa, skiroji, traktorji), si šli ogledat prave vlake in avtobuse ter pokazali svoja kolesa.

Prehod v jesenski letni čas so nam popestrili gasilci z vajo evakuacije v primeru požara ter kuharice s piknik kosilom na igrišču. Po skupinah pa so otroci prepevali nove pesmice ter izdelovali dekoracijo. Lepo vreme smo izkoristili za kratke in dolge sprehode (take za vpis v knjižico Mali sonček – gibanje za zdravje) ter igro na igrišču.

Skupine, ki se pripravljajo na dogodek DEKD, obišče umetnica ga. Tanja Eržen iz galerije Titanija (izdelki iz gline).

V eni od skupin opravlja usposabljanje praktikantka, včasih pa obišče še kako drugo skupino in se igra tam.

Skupine med 3 in 6 let je obiskala zdravstvena sestra za zobno preventivo. Prebrala je pravljico, pokazala pravilno ščetkanje na lutki in pomagala otrokom, da so se učili ščetkati tudi svoje (malo manjše) zobe.

Najstarejši, predšolski otroci se pogumno podajo v Kekčevo deželo, kjer se brez obotavljanja zoperstavijo Bedancu.

Dostopnost