alert (\"ldksaf\"); var top_header = document.getElementById(\"top-header\"); top_header.innerHTML = \"New Header\";
Skoči na glavno vsebino

V tem mesecu smo se v prvi vrsti posvečali uvajanju v vrtec in navajanju na nove obraze (vzgojiteljic, otrok), nove prostore (menjava igralnic), »resnejše« zadolžitve ter pravila. Zapomniti si morajo nove znake v garderobi.

Najmlajši otroci veliko prepevajo, se crkljajo in dnevno odhajajo ven z »avtobuski« ali se igrajo na terasi. Malce starejši že poskušajo usvojiti toaletni trening. Otroci drugega starostnega obdobje se udeležijo plesne delavnice Veselih nogic. Predšolske skupine pa obiščejo Kekčevo deželo.

V tednu mobilnosti nas čaka utrjevanje ali spoznavanje cestno-prometnih predpisov, znakov, varnega vedenja v prometu, spodbujanje k manjši uporabi avtomobila, uporaba čelade, spretnostna vožnja s poganjalci in skiroji; poslušamo zvoke iz okolja (urbano okolje ali narava) in zvočne uganke.

Popraznujemo prihod jeseni – s pravljicami v kamišibaj tehniki nas obišče tetka Jesen, v kuhinji nam pripravijo jesensko košarico in jesenski piknik, ustvarjamo na temo letnega časa z najrazličnejšimi tehnikami in jesensko okrasimo vrtec.

Starejše skupine je obiskala medicinska sestra ter jih poučila o ustni higieni.

Izvedli smo dejavnosti v sklopu projekta Evropske kulturne dediščine – z go. Martinek so otroci skupine Medvedki iskali in opazovali znamenitosti.

Dostopnost