alert (\"ldksaf\"); var top_header = document.getElementById(\"top-header\"); top_header.innerHTML = \"New Header\";
Skoči na glavno vsebino

Topel oktober smo v enoti Radovljica izkoristili za razne krajše in daljše izlete. Obiskali smo Gozdno učno pot, Oblo gorico, Voljčev hrib, igrišče v Vrbnjah in igrišče ob bencinski črpalki ob avtocesti, leško letališče in tudi sadovnjak Resje, kjer nam je prijazna zaposlena razkazala obrat in hladilnico ter povedala nekaj zanimivosti o škodljivcih, pridelavi sadja, jabolkih in delu v samem sadovnjaku. Postregli so nam tudi z njihovimi slastnimi jabolki sorte gala.

Oktober nam je postregel  s  pravljicami, ki smo jih poslušali v knjižnici in vrtcu. Strokovne delavke so  nam  predstavile kamišibaj predstavi Zgodba o hiši, ki ni hiša ter Miška in veliko rdeče jabolko, dramatizacijo Razbita buča, glasbeno pravljico Pod medvedovim dežnikom in še dve lutkovni predstavi Mavrična ribica ter Kuža Piki.

Teden otroka smo obeležili z ogledom potopisa Otroci Peruja, ki ga je s pomočjo projektorja predstavila strokovna delavka iz vrtca. Otroci so se v različnih  igralnicah družili med seboj in bolje spoznavali druge sobe in otroke. Praznovali smo rojstne dneve in  se naučili nekaj jesenskih deklamacij ter pesmi ob spremljavi flavte, klavirja in kitare.

V tednu varnosti smo obiskali policijsko in gasilsko postajo in se udeležili predstavitve na Vurnikovem trgu, kjer so svoje delo, vozila in pomočnike predstavili gasilci, policisti, reševalci, vojaki, civilna zaščita, GRS in PRS.

V vrtcu v tem mesecu že opravljajo prakso in tudi nastope dijakinje in študentke, začeli pa smo tudi s projektom Veseli bralček.

Sodelovali smo  pri projektu DEKD, ki je bil letos povezan s temo Redka in dragocena znanja, spretnosti in poklici. Otroci so izdelovali mozaična ogledala in različne glinene izdelke, ki so bili tudi na ogled na popoldanski razstavi v enoti Radovljica.

Obiskale so nas domače živali (hrčki in kužek) in pa seveda – ob prihajajoči noči čarovnic – tudi čarovnica Mimika s svojo čarovniško telovadbo. V tem tednu smo izdelovali in izrezovali buče, delali »strahce«, kuhali čarovniški napitek, si ogledali risanki  Bi se gnetli na tej metli in Čarovniška hiša, v čarovniškem duhu pa smo izvedli tudi jesensko  srečanje, kjer so otroci skupaj s starši prosto prehajali med igralnicami in izdelovali čarovnice, laterne, buče, »frankensteine«, telovadili na bučnem poligonu, si ogledali pravljico Muc išče čarovnico in si privoščili poslikavo obraza.

Dostopnost