alert (\"ldksaf\"); var top_header = document.getElementById(\"top-header\"); top_header.innerHTML = \"New Header\";
Skoči na glavno vsebino

V enoti smo se posvetili spoznavanju jeseni, spremembah v tem letnem času v naravi, ustvarjanju z naravnimi materiali, prepevanju jesenskih pesmi in poslušanju jesenskih zgodb. Spoznavali, nabirali in razvrščali smo jesenske plodove, kuhali, pekli, sočili in izrezovali buče. Urili smo vsa čutila. Ena skupina najstarejših otrok se je posvetila temi »gobe okrog nas«, drugi pa so zastavili temo širše – v »vesolje«.

V tednu otroka smo plesali, se družili med skupinami, si ogledali predstavitev vzgojiteljice z naslovom Otroci Peruja, se posvetili temi prijateljstva (medsebojna masaža, sproščanje, deklamacije). Ena skupina je  preizkusila »obtežilne igrače« za pomirjanje in občutek varnosti. Nekaj skupin je sodelovalo na Lidlovem likovnem natečaju – Dobro se imam …

Dan varnosti, 21. 10. 2022, je bil na Vurnikovem trgu izhodišče za spoznavanje poklicev pomoči (reševalci, policisti, gasilci …) preko informacij v knjigah in obiska prireditve, ustvarjanja iz odpadnega materiala, z zvočnimi ugankami. Učili smo se pomembne številke 112.

Vse skupine smo izvedle jesensko srečanje z družinami v popoldanskem času na prostem – sprehajali smo se z lanternami, splezali na Sv. Petra, nabirali kostanj, telovadili, iskali skriti zaklad, nastopali in ustvarjali.

Starejše skupine so že začele s projektom Veseli bralček, nekaj pa jih je obiskalo pravljično urico v knjižnici.

Med počitniškimi dnevi smo se posvetili »čarovniškim dnem« – izdelovali smo pajke, poslušali »strašne« zgodbe, spali ob soju bučnih lučk, gledali animirani rimani film Bi se gnetli na tej metli in čarovniško lutkovno predstavo  …

Nekaj praktikantk že opravlja svojo prakso in nastope.

Nismo pa pozabili niti na naše male prijatelje – zapuščene živali. Nabran materiala smo oddali Zavetišču za zapuščene živali Ljubljana.

Dostopnost