alert (\"ldksaf\"); var top_header = document.getElementById(\"top-header\"); top_header.innerHTML = \"New Header\";
Skoči na glavno vsebino

Ta mesec raziskujemo travnik. Ogledujemo si rastline in žuželke, beremo knjige na to temo in si izmislimo zgodbico o žuželki. Urejamo vrtičke in sadimo ter sejemo različne rastline.

Vreme nam dopušča, da se veliko gibamo zunaj, gremo na daljše pohode in starejši otroci na različne izlete z avtobusom (Brnik, park Brdo, Godrnjačeva pot). Najmlajši si ogledajo predstavo »Zoo za lahko noč« v izvedbi Miškinega gledališča, izdelajo bezgov sok in regratov med. Privoščimo si piknik na igrišču. Ko je slabše vreme, pa si v skupini postavimo čutno pot, beremo knjige o žuželkah, pojemo pomladanske pesmi in ustvarjamo; odtiskujemo, slikamo z rokami in nogami.

Vsi skupaj si ogledamo cirkuško predstavo žonglerske skupine Čupakabra (iz sredstev Sklada enote Radovljica).

Še vedno izvajamo aktivnosti za projekt  Mali sonček, starejši otroci izvedejo tečaj rolanja in Cici veselo šolo. Hodimo v knjižnico na pravljične ure, obiskuje nas zobna sestra, nekatere skupine pa tudi dedki in babice. Izvedemo skupinsko fotografiranje skupin na igrišču. Praktikantke izvajajo nastope, vzgojiteljice pa so hospitirane s strani vodstva.

Obiščejo nas strokovni delavci v vzgoji in izobraževanju s Češke. Za dobrodošlico jim otroci zapojejo nekaj pesmi, kasneje pa imajo predstavitev načina dela pri nas in ogled prostorov našega vrtca.

Dostopnost