alert (\"ldksaf\"); var top_header = document.getElementById(\"top-header\"); top_header.innerHTML = \"New Header\";
Skoči na glavno vsebino

Januarja smo si v enoti Radovljica bolj podrobno ogledali in se pogovarjali o zimskih športih, oblačilih, živalih pozimi, o pingvinih in snežakih. Na te teme smo tudi ustvarjali (risali, izrezovali, barvali), šivali trakove za ušesa iz odpadnega blaga in rabljenih oblačil, si ogledali tehniko pletenja, deklamirali, prepevali in se glasbeno in gibalno izražali ter se urili v oblačenju in obuvanju zimskih oblačil in obutve.  Zima in mraz sta nam omogočila izvedbo nekaj eksperimentov s taljenjem, izhlapevanjem in nastajanjem ledu, nekateri pa so se preizkusili v risanju z ledom. Poslušali smo veliko pravljic, ki so se nam predstavile v obliki kamišibaja – Gospa zima, kot dramatizacija zgodbice Rokavička, ki se je udejanila tudi kot slikopis in kot manjša lutkovna izvedba.

Skupine so obiskale knjižnico v Radovljici, kjer so nam knjižničarke predstavile zgodbe na obravnavane teme (Pravljica o modrem plaščku, Šmarnica, kaj počneš v snegu …). Besedni zaklad in domišljijo smo si krepili s prebiranjem in poslušanjem zimskih pravljic Zmorem sam, Mali pulover velikega medvedka, Nekega zimske dne, Zakaj medvedi prespijo zimo, Pod snežno odejo, Polhkova prva zima … Ogledali pa smo si tudi risani film Vesele nogice, ki govori o življenj pingvinov.

Predšolski otroci so uspešno opravili petdnevni tečaj drsanja. Zadnji dan nas je zasnežilo, tako da so se načrtovane dejavnosti v naslednjih dneh preselile na sneg. Tako smo delali snežake in druge skulpture, valili kepe, se kepali, dričali in sneg tudi okušali.

V tem mesecu nas je obiskal tudi zobni tehnik in s preventivnim programom s pomočjo plišastega zmajčka z velikimi belimi zobki poskrbel za boljšo ozaveščenost pravilnega ščetkanja zob in izbire prave hrane za zdrave zobe.

Ker nas v začetku februarja čaka nastop na prireditvi, smo precej časa porabili za skupne pevske in plesne vaje ter izdelavo kostumov in rekvizitov, ki bodo zagotovo pripomogli k dobri izvedbi.

Eno od skupin so obiskali varovanci  Doma dr. Janka Benedika, ki so otrokom povedali zgodbo in se skupaj poveselili. Druga skupina pa je za varovance izdelovala voščilnice.

Za zdrav duh in misli smo poskrbeli z otroško jogo, dihalnimi vajami in vajami osredotočanja ter z masažami z zvočno posodo. Seveda pa tudi ta mesec ni minil brez praznovanja rojstnih dni in pa seveda predstavitev knjigic za Veselega bralčka.

Dostopnost