alert (\"ldksaf\"); var top_header = document.getElementById(\"top-header\"); top_header.innerHTML = \"New Header\";
Skoči na glavno vsebino

Sneg, sneg! Vse skupine izkoristimo pravo zimsko vreme za zimske športe na prostem (sankanje, izdelavo snežakov, kepanje, drsanje). Da pa bomo ostali varni in zdravi, se moramo naučiti, katera oblačila so ustrezna za zimo in kako jih sploh obleči … in pospraviti na svoje mesto 😊 (najmlajši).
Na toplem v sobah pa si organiziramo suhe treninge za smučanje in drsanje ter kepanje s papirnatimi kepami.

V naravoslovnih kotičkih spoznavamo lastnosti snovi – vode in njena agregatna stanja, taljenje, izparevanje, zamrzovanje. Starejše skupine otrok pa odnese v vesolje, na temo katerega črpajo informacije iz literature, ustvarjajo, si širijo obzorja in besedni zaklad, pojejo »marsovske« pesmi in izvajajo kemijske poskuse.

Pravljične ure nam pripravijo knjižničarke v pravljični sobi knjižnice ali kar v igralnici vrtca. Pa tudi sicer se v igralnicah vsak dan sliši prebiranje pravljic v jutranjem krogu ali med počitkom. Včasih tudi takih, kjer si dodatno pomagamo z jeziki in usti ter spotoma izvedemo logopedske vaje (za gibljivost govornega aparata).

Plešemo prosto ali koreografije na zimske pesmice, prepevamo že znane in se učimo novih pesmi. V likovnih kotičkih ustvarjamo pestro zimsko dekoracijo v najrazličnejših tehnikah.

Kot del sodelovanja s starši nas obišče kuža. V okviru tradicionalnega sodelovanja izdelamo voščilnice za Dom dr. Janka Benedika Radovljica ter Rdeči križ. Ne pozabimo pa niti na skrb za ptice pozimi.

Potekajo že priprave za nastop na prireditvi Dan vrtca v februarju.

Predšolski otroci uspešno opravijo tečaj drsanja – čestitke!

Dostopnost