alert (\"ldksaf\"); var top_header = document.getElementById(\"top-header\"); top_header.innerHTML = \"New Header\";
Skoči na glavno vsebino

Februar je bil čas za popoldansko prireditev Dan vrtca z naslovom Korajža velja, kulturo, pustovanje in valentinovo. Prireditev je bila uspešna izvedena, dobro obiskana in nam je zagotovila obisk izkustvenih delavnic z malimi živalicami. V tednu kulture so nas obiskali  otroci iz Glasbene šole Radovljica, ki so nam pobožali ušesa s svojimi nastopi. Slišali in spoznali smo prečno flavto, kitaro, klavir, klarinet, violino, violončelo, trobento, fagot in harmoniko. Skupine so se vsaka na svoj način posvetile Francetu Prešernu. Spoznavali so čas, v katerem je živel, njegovo življenje,  državne simbole (himno, zastavo, grb), skozi branje in z ogledom animiranega filma balado Povodni mož, upodabljali so pesnikov portret in risali Povodnega moža.

Vrtec Radovljica skozi celo leto skrbi za medgeneracijska srečanja in ena skupina je še pred pustom obiskala Dom starejših občanov, kjer so jim varovanci prebrali pravljico.

Ustvarjali smo na temo pusta; izdelovali  klovne, risali pustno simetrijo in  klovne ter izdelovali maske. 13. februarja so se starejše skupine našemljene odpravile v Dom starejših občanov Radovljica, kjer so se ob petju družili z varovanci doma, pustno rajanje pa nadaljevali na Linhartovem trgu, kjer je potekalo organizirano rajanje in sladkanje z ocvrtimi miškami. Mlajši so se v maskah odpravili na krajši sprehod po okolici, se igrali z napihnjenimi baloni ter si tudi v vrtcu pričarali pustno hudomušno vzdušje. Naslednji dan so z izdelovanjem srčkov in verižic, s plesom, glasbo  in druženjem med skupinami obeležili valentinovo.

Nekatere skupine so sodelovale v likovnih projektih Nariši srce, Srce za srce in Mali sončki se igrajo z žogo.

V skupinah so praktikantke  izvajale nastope, od ene smo se žal v tem mesecu morali posloviti. Praznovali smo tudi rojstne dneve, izvajali smejalno jogo in dihalne vaje, obiskali knjižnico, šivali, se sprehajali in igrali v bližnjem gozdičku, kjer smo izvajali tudi t.i. land art in iz naravnih materialov naredili sonce,  spoznali različne nove pravljice, začeli prepevati že pomladne pesmi, igrali na bobne in mala glasbila ter se učili pomladne pesmi. Ob slabem vremenu smo pripravili notranje poligone, se igrali s padalom, namiznimi in socialnimi  igrami ter igrami z obroči.

Zadnji teden so 3 predšolske  skupine opravile še tečaj plavanja v terapevtskem bazenu v Radovljici.

Dostopnost