alert (\"ldksaf\"); var top_header = document.getElementById(\"top-header\"); top_header.innerHTML = \"New Header\";
Skoči na glavno vsebino

V tem mesecu so v ospredju teme: kulturni praznik – 8. februar, pust, srčkov ples. Poleg tega pa imajo v posameznih skupinah še svoje projekte: Od ovce do puloverja, Muca Copatarica, Rokavička, Vesolje, priprave na nastop na prireditvi Dan vrtca.

Ob kulturnem prazniku spoznavamo naše državne simbole (himno, zastavo, grb, glavno mesto …), narodno nošo in stare predmete, stare rajalne igre, rišemo našega največjega pesnika. Tudi sami se poskusimo v umetnosti sestavljanja pesmi, pisanja in ilustriranja zgodb.

14. 2. obeležimo s pogovori o tem, kako se imamo radi, koga imamo radi in kako mu to pokažemo. Izdelujemo srčke in zaplešemo srčkov ples.

V pustnem času izdelujemo dekoracijo za igralnice in hodnike, izdelujemo maske, s pustnim sprevodom pa glasno odganjamo zimo. Starejše maškare obiščejo še varovance Doma dr. Janka Benedika Radovljica.

S področja sodelovanja z družinami posamezne skupine gostijo kužka ter si gredo ogledat domače živali na dom enega od otrok.

Vse skupine še naprej obiskujejo pravljične urice v knjižnici. Še zadnja od predšolskih skupin konča s tečajem drsanja. Čestitke!

Dostopnost