alert (\"ldksaf\"); var top_header = document.getElementById(\"top-header\"); top_header.innerHTML = \"New Header\";
Skoči na glavno vsebino

Čez noč na 1. december se je enota spremenila v pravljično deželo, kjer smo vsi »iskali hiško za božično miško«. V skupinah smo skupaj postavili še svoje smrečice in jih okrasili, saj nas je kmalu obiskal Miklavž s svojo košarico dobrot. Skupina najstarejših otrok pa je poskrbela za okrasitev smrečic tudi v stavbi Občine Radovljica.

Otroci so v ustvarjalnih kotičkih imeli veliko dela – izdelovali so okraske, pogrinjke in živali iz odpadnega materiala, voščilnice, sodelovali v različnih natečajih (Božičkova pošta, Optiprint). Posadili so božično žito. Dišalo je po celem vrtcu, saj smo pekli slastne piškote.

Družili smo se med skupinami in izvajali skupne dejavnosti (koncert vzgojiteljic, prepevanje ob kitari, skupna igra), obiskali pa smo tudi Osnovno šolo A. Janše, kjer so nam učenci in učiteljice pripravili predstavo Grdi raček.

Za družine smo v popoldanskem času strokovne delavke pripravile igro Iščemo hiško za božično miško in jim za prostovoljne prispevke ponudile izdelke na bazarju. Zbrali smo 1340 €. Zbrana sredstva bodo namenjena za zaključni izlet in prireditev. Nekatere skupine pa so stari starši obiskali dopoldne v igralnicah.

15. 12. 2022 nas je obiskal čarodej Toni, s katerim smo skupaj priklicali še dedka Mraza. V igralnicah nam je pustil kup daril!

V decembrskih dneh so otroci na sprehodih znosili voščilnice po lokalni skupnosti in obiskali pravljične urice ali praznični kino v knjižnici.

Zadnji dan pred počitnicami smo imeli praznični ples pred slavnostnim kosilom.

Dostopnost