alert (\"ldksaf\"); var top_header = document.getElementById(\"top-header\"); top_header.innerHTML = \"New Header\";
Skoči na glavno vsebino

V začetku meseca še barvamo jajčka in izdelujemo drugo dekoracijo (zajčke, kokoške, košarice). Sočasno spoznavamo živali in kmetijo.

Za ideje urjenja slušne pozornosti, spoznavanje inštrumentov ter glasbeno dopoldne poskrbi gospa Eva Jelenc Drozg, ki izvede glasbeno delavnico po metodi Willems (iz sredstev sklada vrtca). Tekom meseca pa urimo tudi vsa ostala čutila.

Ena od skupin se poda na »izlet« po kontinentih – Afrika in Avstralija.

Pri razgibavanju in uvodu v temo »moje telo« nam pomaga knjiga in ples Od glave do peta, okolica vrtca in malo bolj oddaljene lokacije (Šobec) pa poskrbijo za pohodno kondicijo. Nadaljujemo delo z učnimi lističi (deli telesa), sestavljankami (sestavi telo) in ustvarjanjem (vse »plasti« telesa). Predšolska skupina Kužki celo pripravi izdelke za razstavo v Knjižnici A. T. Linharta. Dotaknemo se teme bacilov in kako ohranjati zdravje, s pomočjo filma NIJZ Čiste roke za zdrave otroke se učimo pravilnega umivanja rok, z bleščicami na rokah pa dokažemo, da je težko res dobro umiti roke (poskus). Rišemo sebe, se opazujemo v ogledalu, merimo višino, iščemo podobnosti in razlike med nami in temo razširimo še na našo družino.

V okviru projekta Pasavček – Red je vedno pas pripet (prometna varnost) – se učimo pripenjanja v avtomobilske sedeže in v praksi spoznavamo, zakaj. S koncem meseca zaključujemo projekt Pasavček, zato je to čas še za zadnje knjige na temo prometa, za pogovore o varnem ravnanju, risanje vozil in varovanje okolja. A to ne pomeni, da otrok ne bomo več izobraževali v tej smeri.

Tudi ta mesec obiščemo knjižnico in si privoščimo zanimive pravljične urice. V vrtcu nas obiščejo starši in pripravijo dejavnosti na teme: »irski plesi«, »jahalna oprema«, »možgani in spanje«, »prečna flavta« in »hrček«.

Predšolski otroci uspešno zaključijo plavalni tečaj – čestitke! In izvedejo pižama žur – žurkastično!

Dostopnost