alert (\"ldksaf\"); var top_header = document.getElementById(\"top-header\"); top_header.innerHTML = \"New Header\";
Skoči na glavno vsebino

V tem mesecu smo začeli s predstavo v izvedbi strokovnih delavk enote Lesce. Vsem otrokom v vrtcu so zaigrale igrico “Kdo je napravil Vidku srajčico”.

Vse skupine so se posvečale temi družina. Prepevali smo pesmice na to temo in brali pravljice. Za starše smo izdelali presenečenje – darilo za atija in darilo za mamico.

Pridružile so se nam praktikantke Srednje šole Jesenice ter izvedle nastope za maturo.

Obiskali so nas učenci Osnovne šole F. S. Finžgarja Lesce in za vrtčevske otroke pripravili glasbeni in plesni nastop. Predšolski otroci so bili ta dan na plavalnem tečaju, zato so obiskali osnovo šolo, kjer so šolarji nastopili še zanje.

Skupini Pingvini in Delfini sta nastopali ob Svetovnem dnevu Downovega sindroma. V podporo tem otrokom so na ta dan nosili 2 različni nogavici.

V tem mesecu smo izvedli papirno akcijo. Denar, ki bo zbran, bo namenjen skladu vrtca.

Predšolski otroci so uspešno izpeljali plavalni tečaj.

V skupini Morske zvezde so v tem mesecu sodelovali z družinami. Obiskala jih je mamica Petra. Otrokom  je  predstavila terapevtsko psičko Amy. Obiskal jih je tudi  očka Anže. Otrokom je  predstavil poklic varnostnik.

 V skupini Hobotnice so likovno ustvarjali hiške – družine in izvajali vaje za pincetni prijem.

V skupini Ribice so spoznavali barve, pomlad preko opazovanj, barv, slik, sprehodov, obiskov gozda in travnika ter prepevali pesmi na to temo.

Izdelovali so izdelke iz gline (spoznavali le-to kot naravni material, se igrali in  ustvarjali z njo). Naučili so se deklamacijo Rdeč srček imam.

Nekatere skupine so obiskale Knjižnico Lesce.

Konec meseca je v skupinah Sončki in Školjke potekala glasbena delavnica, ki je bila otrokom zelo zanimiva. Denar je bil črpan iz Sklada vrtca.

Veliko časa smo preživeli na prostem – sprehodi, igra na igrišču ali terasah.

Dostopnost