alert (\"ldksaf\"); var top_header = document.getElementById(\"top-header\"); top_header.innerHTML = \"New Header\";
Skoči na glavno vsebino

V mesecu januarju smo končno dočakali sneg. Otroci so se ga zelo razveselili, saj so lahko uživali zimske radosti na prostem. Zato smo veliko časa preživeli zunaj. Otroci so naredili snežake na igrišču vrtca, oblikovali kepe, se kepali, sankali in lovili snežinke. Odpravili smo se na sprehode in opazovali  zasneženo naravo in okolico. Gibali smo se tudi v naši telovadnici. Tam smo se vse skupine poslovile od sodelavke, ki je odšla v pokoj, s programom in presenečenji. Otroci so zapeli pesmice in izročili darilo – risbe.

Obiskali smo knjižnico, kjer je knjižničarka otrokom predstavila zgodbo. Mlajše skupine je obiskala v vrtcu.

Otroci iz skupine Rakci so ustvarjali ptice in ptičje krmilnice.

Otroci iz starejših skupin so se odpravili v Radovljico na tečaj drsanja in ga uspešno zaključili.

V skupini Hobotnice so bili otroci zelo ustvarjalni. Sodelovali so v projektih: Rišem za prijatelja, Mali umetniki – Kofetarica (Ivana Kobilica) in Rdeči parazol (Matej Sternen), Reciklirana kuharija (priprava jedi – zapečena prosena kaša s suhimi slivami in sadjem; recept za slastno jed so tudi zapisali). Sodelovali so tudi v eko projektu KEMS embalaža (zbiranje KEMS embalaže, ogled sestave le-te, v katere smeti sodi in spoznali, katere izdelke lahko naredijo iz zbrane embalaže). KEMS embalažo so uporabili za ustvarjanje – naredili so gozdne živali iz pravljice Babica zima.

Skupine želve, rakci, pingvini in delfini sodelujejo v projektu »Mednarodni dan strpnosti – dan za strpnost in prijateljstvo«, kateremu so namenili več kot le en dan. Že od novembra velik poudarek dajejo strpnosti, medsebojnem spoštovanju in pomoči ter prijateljstvu in se o tem veliko pogovarjajo. Na ta temo so prebirali pravljico »Kdo je napravil Vidku srajčico«, peli pesmi o prijateljstvu, se igrali socialne igre in ustvarjali na to tematiko, sodelovali so tudi na natečaju. V januarju je bila v Vrtcu Lesce postavljena razstava z njihovimi izdelki pod naslovom »Lepa beseda lepo mesto najde«, v kulturnem mesecu februarju pa bodo strokovne delavke zaigrale predstavo, tudi za ostale skupine Vrtca Lesce.

Dostopnost