alert (\"ldksaf\"); var top_header = document.getElementById(\"top-header\"); top_header.innerHTML = \"New Header\";
Skoči na glavno vsebino

V mesecu februarju je bila v našem vrtcu v ospredju kultura. V vseh skupinah smo se spoznavali s Francetom Prešernom, njegovimi deli, slikali smo njegove portrete, spoznavali slovenske simbole (zastava, grb, himna) in še in še. Otroci iz skupine Morske zvezde so se kot v starih časih preizkusili v pisanju s peresi. Dan pred slovenskim kulturnim praznikom je v telovadnici potekala kulturna proslava, ki jo je vodil sam Dr. Fig. Ob njem so se s svojimi nastopi predstavili otroci in vzgojiteljice, za konec pa smo se vsi posladkali s suhimi figami.

Kmalu za praznikom je sledil pust. Naš vrtec so zavzele raznorazne pustne maske, ki so se najprej sprehodile po Lescah in s prepevanjem ter igranjem na inštrumente preganjale zimo. Za tem pa je na igrišču sledil še ples v maskah.

Dan za pustom je že sledil dan zaljubljencev, ko so v več skupinah izvedli »Valentinčkov« oziroma »srčkov« ples in ustvarjali raznorazne srčke.

Otroci iz skupine Rakci so že navsezgodaj zjutraj telovadili s Šolo zdravja Lesce, tekom meseca pa so se urili v striženju s škarjami.

V najmlajših dveh skupinah (Školjke in Morski konjički) pa so otroci v tem mesecu spretno usvajali hojo z vrvico.

Dostopnost