alert (\"ldksaf\"); var top_header = document.getElementById(\"top-header\"); top_header.innerHTML = \"New Header\";
Skoči na glavno vsebino

Marec je bil v  naši enoti posvečen različnim praznovanjem. Otroci so  izdelali čestitke ob dnevu žena, za dan očetov in izdelek ob materinskem dnevu. Pogovarjali smo se o družinah, izdelali plakat s fotografijami družin otrok, ob katerem so pripovedovali o tem, kdo vse je na sliki.

Z otroki smo se pogovarjali tudi  o gregorjevem in pomenu spuščanja barčic (metanja luči v vodo). Otroci so barčice, ki so jih izdelali v vrtcu, spuščali tudi v bližnjem potoku.

Praznovali smo prihod pomladi, prepevali, rajali in na sprehodih spoznavali pomladne cvetlice. Vzgojiteljici v mlajši skupini sta zaigrali glasbeno pravljico Prihaja pomlad.

Otroke so v mesecu marcu obiskali gospa knjižničarka Silva Kos, ki je otrokom povedala pravljico o kosu, gospa Eva Jelenc, ki nam je predstavila glasbo po metodi Willems, zobna asistenta za zobno preventivo, ki sta otroke seznanjala z bolj zdravo prehrano in pravilno tehniko ščetkanja zob.

V vsebine smo skozi mesec marec prepletali tudi dejavnosti v zvezi s projektom Pasavček, ena od dejavnosti je bila tudi obisk prvih posredovalcev, ki sta prikazala, kako pomagati ponesrečencem pri različnih nesrečah.

Najstarejši otroci, ki septembra odidejo v šolo, so se v mesecu marcu udeležili plavalnega tečaja v Radovljici.

Dostopnost