alert (\"ldksaf\"); var top_header = document.getElementById(\"top-header\"); top_header.innerHTML = \"New Header\";
Skoči na glavno vsebino

V Tednu otroka nas je obiskala vzgojiteljica Karlina in nam zaigrala pravljico Mišja sreča. Zadnji dan nas je obiskala še čarovnica in nam skuhala čarobni napoj.

V Čričkih so začeli izvajati jutranji krog, kjer so prepevali pesmice o jeseni in igrali na male ritmične instrumente. V igralnici so postavili tunel in se igrali z žogami, bili na terasi, kjer so se vozili s poganjalci in tricikli. Odpravili so se tudi na prvi opazovalni sprehod po okolici vrtca.

V Kobilicah so otroci cel mesec vadili dramatizacijo Razbita buča in jo zaigrali prijateljem iz sosednje skupine. V njihovi skupini se je ta mesec vse vrtelo okoli buč. Svoje so naredili iz papirja, prave pa so razvrščali in se z njimi igrali. Največjo so zadnji teden spremenili v bučno strašilo, ki je krasilo igralnico. Iz dveh manjših skupin so skuhali slastno bučno juho. Prvič so se tudi odpravili  knjižnico.

V sodelovanju s starši smo izvedli akcijo zbiranja odpadnega papirja.

V tem mesecu smo izvedli tudi srečanje s starši, ki je potekalo pod okriljem Dnevi Evropske kulturne dediščine. V sodelovanju z gospo Špelo iz Čebelarskega centra Lesce smo postavili stojnico, kjer so starši in otroci lahko podrobno spoznali poklic čebelarja. Poleg pomerjanja oblačil in ogleda različnih pripomočkov, ki jih čebelarji uporabljajo pri svojem delu, so lahko tudi poskusili različne vrste medu. Gospa Tamara iz Čebelarskega muzeja Radovljica je predstavila slikanje na panjske končnice. Otroci in starši so nato lahko poslikali svojo in jo odnesli domov.

Dostopnost