alert (\"ldksaf\"); var top_header = document.getElementById(\"top-header\"); top_header.innerHTML = \"New Header\";
Skoči na glavno vsebino

V mesecu maju smo zaradi muhastega vremena preživeli manj časa na prostem, kot smo predvideli. V obeh skupinah sta bili prisotni praktikantki srednje šole Jesenice in se z otroki igrali in zabavali.

V Kobilicah so izvedli še zadnji pohod za projekt Mali sonček. Pogovarjali so se o metuljih. Prebrali so nekaj slikanic in preko njih spoznali, kako nastanejo metuljčki. Ustvarili so veliko različnih metuljev, ki krasijo igralnico in skupne prostore vrtca. Na obisku so imeli tudi želvico, ki jo je prinesla babica otroka.

V Čričkih so preživeli veliko časa na sprehodih ali na igrišču. Ko je deževalo, pa so z vzgojiteljico Nevenko izvajali jogo ali imeli gibalno dopoldne v igralnici. Brali so izštevanke iz knjige Enci benci ter ob njih vadili govor in artikulacijo.

Skupaj smo obeležili svetovni dan čebel z obiskom čebelarja. Izvedeli smo marsikaj zanimivega in pokazal nam je tudi, kje živijo čebele. Na koncu smo skupaj še zapeli pesmico o čebelarju in zaplesali na njihovo himno.

Na koncu meseca smo izvedli še evakuacijsko vajo. Gasilci so priredili požar in ga uspešno pogasili. Videli smo tudi, kako so rešili našo vzgojiteljico Zemiro. Po končani vaji smo si ogledali še gasilska vozila.

Dostopnost