alert (\"ldksaf\"); var top_header = document.getElementById(\"top-header\"); top_header.innerHTML = \"New Header\";
Skoči na glavno vsebino

Za nami je mesec maj, ki nam je kljub deževnemu vremenu postregel s pestro paleto dogodkov.

V svet glasbe nas je po metodi Willems popeljala gospa Eva Jelenc Drozg.

S svojim obiskom smo razveselili stanovalce Doma dr. Janka Benedika. Skupaj smo zaplesali Rašplo in zapeli nekaj pesmic.

V radovljiški graščini smo si ogledali Evropsko vas in zanimive stojnice, na katerih smo se lahko posladkali z različnimi dobrotami.

Svetovni dan čebel smo obeležili z obiskom čebelarke, ki nam je na prijeten način predstavila življenje čebel. Otroci so lahko doživeli tudi neposreden stik z živaljo, saj je čebelarka s seboj prinesle trote, ki so jih otroci z zanimanjem opazovali. Kdor je želel, je lahko trota tudi prijel ali dal na roko.

Na igrišče našega vrtca sta prileteli tudi dve veliki čebeli, ki smo ju spoznali v predstavi Čebelici Tinka in Tonka v izvedbi Zavoda Enostavno Prijatelji (Sklad enote Čebelica).

Najmlajši otroci so raziskovali, kaj lahko naredijo iz medu. Nastali so okusni medenjaki in medeni sladoled.

Iz Hiše čokolade Molinet iz Krope sta nas obiskala mamica in stric deklice, ki obiskuje naš vrtec in nam predstavila postopek nastajanja čokoladnih pralinejev. Otroci pa so lahko sami izdelali okusno čokoladno liziko.

Obiskala nas je tudi športna pedagoginja ga. Ula Štibelj in nam na igrišču pripravila športno-gibalno urico.

Matematično dopoldne smo preživeli s profesorico matematike in vzgojiteljico predšolskih otrok gospo Ines Jelenc.

Mamica deklice in dečka, ki sta vključena v našo enoto, nam je prebrala zgodbico Zelo lačna gosenica in pripravila kemijski poskus ponazoritve spreminjanja bube v gosenico.

Eno dopoldne pa smo preživeli v najboljši družbi, in sicer z babicami in dedki, ki so nas obiskali.

Zaključili smo zbiralno akcijo odpadnega papirja.

Uredili smo igrišče in naše gredice, na katere smo posejali korenje in redkvico ter posadili različne sadike. Nekaj sadik nam je podaril tudi  oskrbnik iz biodinamičnega učnega vrta.

Dostopnost