alert (\"ldksaf\"); var top_header = document.getElementById(\"top-header\"); top_header.innerHTML = \"New Header\";
Skoči na glavno vsebino

Mesec april smo namenili varnosti v prometu. Aktivno smo začeli izvajati dejavnosti za projekt Pasavček. V okviru projekta Red je vedno pas pripet smo ozaveščali otroke in starše o pomembnosti uporabe varnostnih pasov med vožnjo. V obeh skupinah smo si ogledali in preizkusili otroški sedež za v avto. V mlajši skupini so se otroci urili v pripenjanju s pomočjo Nodija.  Starejši otroci pa so na kartončke označevali varne prihode v vrtec.

Na sprehodih smo opazovali promet. Videli smo veliko različnih vozil, ki smo jih poimenovali in spoznali, zakaj se uporabljajo. Črički so se učili varne hoje. Otroci iz Kobilic pa so spoznavali osnovno prometno signalizacijo. O varnem in pravilnem  vedenju v prometu smo veliko izvedeli tudi iz različnih knjig in slikanic. Prepevali smo pesmice Moj rdeči avto in Z avtobusom k teti. Otroci so plesali ob pesmih Avtobus in Traktor.

V mlajši skupini so se veliko igrali z avtomobilčki. S suhimi barvicami so barvali pobarvanke avtomobilov. Iz škatel pa so izdelali svoj avto, s katerim so se vozili po igralnici. Obiskala jih je tudi knjižničarka. Konec aprila se jim je pridružila praktikantka Klara.

V starejši skupini so pred počitnicami pekli bananine mafine.

Dostopnost