alert (\"ldksaf\"); var top_header = document.getElementById(\"top-header\"); top_header.innerHTML = \"New Header\";
Skoči na glavno vsebino

Že smo veselo zakorakali v novo leto 2023.

Najmlajši otroci so se seznanili s pravljico Rokavička, preko katere so spoznavali pare (rokavice, copate, nogavice). Opazovali so sneg, ga tipali, izdelovali snežake. Nekateri snega niso bili veseli. Nekaj časa so posvetili tudi zdravju, saj so pripravljali sadno kupo.

Sredinci so preko pravljice Muca copatarica spoznavali različne copatke. Razvrščali so jih po barvi, obliki, vzorcu. Igralnico so spremenili v pravo »majhno vasico« s hiškami. Veliko časa so preživeli na snegu. V skupini je bilo veliko otrok bolnih.

Najstarejši otroci so spoznavali različne zimske športe. Ogledali so si kar nekaj neposrednih prenosov tekem (biatlon, skoki, veleslalom). Na igrišču so igrali hokej. Nekaj besed so namenili zdravju. Uredili so kotiček zdravnik, izdelali so plakat z zdravimi in nezdravimi navadami ter okušali med, limone in pripravili pomarančni sok. Z gospo Tatjano so nadaljevali s projektom Učimo se živeti. Na obisku je bil mladi dirigent Tom, s katerim so zapeli Tomovo pesem Josipina čebelica.

Vse skupine so obiskale knjižnico. Predšolski otroci so imeli 3-dnevni tečaj drsanja. Obiskal nas je harmonikaš Vid, ki nam je predstavil harmoniko in nanjo tudi zaigral. Skupaj smo zapeli Trzinko (priprava na prireditev Sklad vrtca).

Dostopnost