alert (\"ldksaf\"); var top_header = document.getElementById(\"top-header\"); top_header.innerHTML = \"New Header\";
Skoči na glavno vsebino

V mesecu oktobru smo izvedli evakuacijsko vajo. Obiskali so nas gasilci in nam pokazali gasilski kombi, tovornjak in predstavili vso opremo. Seznanili smo se kako moramo ravnati v primeri, če zagori v našem vrtcu.

Na igrišču smo pospravili igrače ter pograbili listje. Obiskale so nas babice in dedki. Povabili smo jih na kostanjčkov piknik ter se družili s plesalkami – Begunjskimi čebelicami, ki so odplesale country plese. Ob tednu otroka smo se vse skupine zbrale na igrišču, naredile velik krog prijateljstva ter zaplesale in zapele.

Obiskali smo knjižnico in gospa Silva nam je pripravila zanimive jesenske zgodbe ter nove knjige o jeseni in čarovnicah. Izkoristili smo lepo vreme za vsakodnevne opazovalne sprehode po okolici vrtca ter ustvarjali na temo jeseni, se učili pesmice in deklamacije.

Obiskala nas je sestra Alenka iz ZD Radovljica ter ob slikah in zgodbici pokazala,  kako se pravilno umiva zobe in skrbi za higieno ust.

Bodoči šolarji smo obiskali Kekčevo deželo in preživeli lep dan.

Hodnike vrtca in igralnice smo okrasili z bučami, ki so jih prinesli otroci, in jesenskimi plodovi, s katerimi smo ustvarjali. Iz odpadnega materiala smo izdelali duhce, pajke in strašila ter okrasili steklene lončke za bližajoči se pohod s kresničkami po vasi.

Otroci iz Pikapolonic smo se udeležili likovnega natečaja in naše risbice o prvem dnevu v vrtcu so bile objavljene v oktobrski številki revije Zmajček. Dobili smo knjižno nagrado Ustvarjajmo skupaj.

Čisto zadnji dan smo pripravili čarovniški ples in imeli na obisku čarovnico Mico, ki je priletela na metli. Z njo smo zaplesali, se slikali in zmenili, da nas ne bo začarala.

Dostopnost