alert (\"ldksaf\"); var top_header = document.getElementById(\"top-header\"); top_header.innerHTML = \"New Header\";
Skoči na glavno vsebino

V začetku meseca smo obeležili Teden otroka. Povabili smo Saša Avsenika, ki je otrokom predstavil svoje inštrumente in na njih tudi zaigral nekaj pesmi, ob katerih smo vsi skupaj zapeli in zaplesali. Na vrtčevskem igrišču smo naredili krog prijateljstva in imeli športne igre na igrišču pred Jurčkom. Obiskali so nas tuji študenti iz Vile Čira Čara in otroke naučili plesa Macarena in Račke. Imeli smo igralno dopoldne z druženjem po skupinah. Pikapolonice so v svoji igralnici pripravile sobo eksperimentov, v kateri so otroci pod vodstvom vzgojiteljic mlajšim predstavili različne naravoslovne poskuse.

Ob svetovnem dnevu duševnega zdravja, 10. 10. 2023, so Murenčki, Čebelice in Pikapolonice nastopile v Psihiatrični bolnišnici Begunje, kjer je bila otvoritev in začetek vseh dogodkov za gorenjsko regijo. Na dogodek so med drugimi prišli tudi župan Ciril Globočnik, minister za solidarno prihodnost Republike Slovenije Simon Maljevac ter Branko Bregar z Ministrstva za zdravje.

Vzgojiteljice so na igrišču pripravile Ježkovo pot, kjer so otroci sledili ježkom in iskali culice z nalogami, kot so petje jesenskih pesmi, gibalne naloge, naloge za fino motoriko in opazovanje okolja. Pot jih je na koncu pripeljala do sladkega presenečenja.

Na temo jeseni so Polžki v telovadnici izvedli vadbeno uro z ježkom in jabolkom. Sestavili so mandalo z različnim materialom iz gozda. Igrali so se v veliki jesenski senzorni škatli z raznovrstnim naravnim materialom. Metuljčki so po besedilu pesmi Rjava pesem ustvarjali na več načinov, kot so tiskanje, trganje, lepljenje s prsti in čopičem, ustvarjali so z inteligentnim materialom, izdelali svojo sestavljanko ter se po prostoru gibali kot ježki in medvedi. Otroci so prinesli pest divjega kostanja, eden od otrok pa celo košaro okrasnih buč in orehov, s katerimi so se igrali igre skrivalnic, razvrščanja, prenašanja ter jih imeli na voljo za prosto igro. Murenčki so izdelovali ježke iz papirja in jesenska drevesa iz ošilkov ter imeli deževni dan v pravem pomenu besede – skakali so v luže. Prav tako so iz kostanja in listov izdelali lutke sebe, ko so spoznavali sebe in dele telesa. Čebelice in pikapolonice so iz kombinacije naravnega in umetnega materiala izdelali prave slike jesenskih dreves in z njimi okrasili hodnik in stopnišče. Prav tako so za noč čarovnic skupaj izrezali buče in pripravili razstavo ter gibalno igro pajkova mreža.

V oskrbo smo dobili tudi nekaj novih živali. V Polžke so starši prinesli nove ribe za njihov akvarij. V Pikapolonicah in Čebelicah pa so dobili paličnjake.

Dostopnost