alert (\"ldksaf\"); var top_header = document.getElementById(\"top-header\"); top_header.innerHTML = \"New Header\";
Skoči na glavno vsebino

Po vrnitvi v vrtec po jesenskih počitnicah smo se v Begunjah intenzivno pripravljali na tradicionalni sprevod novembrskih lučk, ki smo se ga udeležili otroci in zaposleni. V ta namen je vsaka skupina na različne izvirne načine okrasila kozarčke, v katerih smo na dan sprevoda prižgali lučke.

V tednu pred Tradicionalnim slovenskim zajtrkom smo spoznavali življenje čebel z obiskom lokalnega čebelarja in si ogledali njegov panj z več družinami čebel. Skozi razlago in prikaz smo spoznali njegovo delo in si od blizu ogledali te zanimive živali. Prav tako smo o njih veliko izvedeli tudi iz različnih knjig. Na dan Tradicionalnega slovenskega zajtrka sta nas obiskala dedek in vnuk v pravi čebelarski obleki ter čebelica Maja. Tudi od njih smo izvedeli marsikaj o delu čebelarja in kako pridela med. Na to temo smo vse skupine izdelovale čebeljnake in čebelice z različnimi likovnimi tehnikami.

Obiskala nas je zobna sestra in otrokom prebrala zgodbico o zobni vili, nato pa so z otroki skupaj ugotavljali in razvrščali zdravo in nezdravo hrano. Prav tako so poskusili ščetkati zobe lutki dinozavru in se ob tem učili pravilnega ščetkanja.

Starejše skupine so obiskale knjižnico, mlajše skupine pa je knjižničarka obiskala kar v vrtcu. Za vse skupine knijžničarka vedno predstavi zanimivo zgodbico in pripravi raznolike dejavnosti na izbrano temo. S tem otrokom predstavimo branje kot prijetno izkušnjo in dojemanje knjige kot vir veselja.

Polžke je obiskala mamica od dečka in otrokom predstavila poklic medicinske sestre. Oblikovali so kotiček zdravnik, v katerem so se otroci lahko igrali igre vlog. Metuljčki so se spoznavali z načinom gibanja – Brain gymom in s telovadbo urili desno in levo polovico možganov. Murenčki so spoznavali hiše in njene lastnosti – od hišne številke, dimnikov, žlebov, do vseh prostorov v njej. Izdelovali so hišice iz das mase ter malih in velikih škatel. Čebelice so se igrale s svetlobno kocko in opazovale sence na kocki in v naravi. Prav tako so naredile eksperiment z mavrico. Otroci iz Pikapolonic so se učili dramatizacije pravljice Babica Zima, s katero bodo nastopili za varovance Psihiatrične bolnišnice Begunje.

Prav vse skupine so se pripravljale na krasitev vrtca z izdelovanjem okraskov za smrečice ter izdelkov in slik za okrasitev hodnikov, da smo na prvi decembrski dan lahko vstopili v praznično okrašen vrtec.

Dostopnost