alert (\"ldksaf\"); var top_header = document.getElementById(\"top-header\"); top_header.innerHTML = \"New Header\";
Skoči na glavno vsebino

Prvo soboto v mesecu smo sodelovali pri prižigu lučk v Begunjah s pevskim nastopom otrok iz skupin Murenčki, Čebelice in Pikapolonice.

V začetku meseca smo se intenzivno pripravljali na novoletni bazar z izdelovanjem izdelkov in srečanje s starši, ki smo ga imeli v dvorani Avsenik v Begunjah. Letos smo k sodelovanju pri igrici povabili starše. Ti so pod vodstvom vzgojiteljic in s pomočjo zborčka otrok iz skupin Murenčki, Čebelice in Pikapolonice vsem zbranim zaigrali igrico Babica Zima. Obiskovalci so jih nagradili z bučnim aplavzom.

Prav zgodbica Babica Zima pa je bila rdeča nit decembrskih dejavnosti. Zgodbico smo brali, pripovedovali in poslušali različne avdio-video izvedbe. Vzgojiteljici iz Polžkov sta za vse skupine zaigrali lutkovno predstavo iz ročno izdelanih lutk iz odpadnega materiala. V skupini Metuljčki so se otroci naučili dramatizacije zgodbe ob večkratnem pripovedovanju in igri z ročnimi lutkami. Obiskala nas je babica Dita in zgodbo  predstavila s pomočjo lutk na palici. Otroci iz skupine Pikapolonice so obiskali Psihiatrično bolnico Begunje in jo zaigrali njenim varovancem.

Vse otroke je obdaroval Miklavž. Obiskale so nas plesalke iz plesne skupine Country č’bele, gospod in gospa Božiček ter čarovnik Toni in dedek Mraz. Pripravili smo si kino dopoldne in si ogledali božične risanke, plesno dopoldne v telovadnici, igralni dan in druženje z otroki različnih skupin. Izdelovali smo novoletne čestitke, ki smo jih raznosili po KS Begunje. Otroci iz Pikapolonic so uspešno opravili tečaj drsanja na drsališču v Radovljici. Prav tako so skupaj s skupino Čebelice razveselili starostnike v domu Janka Benedika v Radovljici z obiskom in petjem pesmic.

V enoti smo dobili tudi blazine za projekt talni gibalni poligon, ki je bil predlagan s strani g. Miha Čebrona in izbran v okviru participativnega proračuna v Občini Radovljica.

Dostopnost