alert (\"ldksaf\"); var top_header = document.getElementById(\"top-header\"); top_header.innerHTML = \"New Header\";
Skoči na glavno vsebino

Mesec april je bil v mlajših skupinah prometno obarvan. Tako so se otroci iz skupine Sončki seznanjali s pesmico Moj rdeči avto in izdelovali avtomobile. Poleg tega pa so spoznali tudi kmetijo, živali na njej in bibarijo Pika, pika, pikica. V skupini Polžki so se pogovarjali o vlakih. Ob slikah, pesmih, izštevankah  in slikanicah so spoznavali različne vlake ter izdelali tudi lepljenko – iz škatlic so naredili različne vagone in  lokomotivo ter jih zlepili skupaj v vlak.

Tudi v skupini Metulji so se posvetili prometu – pogovarjali so se, kako se morajo otroci v avtomobilu pravilno pripeti, da so varni in se seznanili z deklamacijo Red je vedno pas pripet. Skupaj so iz večje kartonske škatle izdelali garažno hišo ter avtomobile, ki so jih tudi preizkusili s spuščanjem po klančini. Izvedli so naravoslovni poskus – kaj potrebuje seme, da vzklije – posadili so božično žito in opazovali njegovo rast.

Skupina Murni so svojo igralnico spremenili v »Pekarno pri Murnu«. Ob knjigah in slikanicah so spoznali poklic kuharja in peka ter si izdelali kuharske kape. Naredili so čemažev namaz, kokosove kroglice, puding, sadna nabodala in pomarančni sok. Obiskali so tudi pekarno Resman in tam spekli žemljice ter piškote, v piceriji Pod Velbi pa so spoznali, kako in kje se pečejo pice. Seznanili so se tudi s prehransko piramido in barvali »sadno mavrico«.

V skupini Čebele so bile dejavnosti namenjene spoznavanju planeta Zemlje ter skrbi za čisto okolje. Ob knjigi Planet brez odpadkov so se pogovarjali o onesnaževanju našega planeta in skrbi za čisto okolje ter izdelali plakat, kaj škoduje okolju in kako moramo skrbeti za čist planet.  Razvrščali so tudi sličice z aktivnostmi – kaj škoduje planetu in kako lahko preprečimo onesnaževanje. Obiskali so tudi knjižnico.

Otroci iz skupine Pikapolonice so preko različne literature spoznali kalitev fižola. Posadili so vsak svoj fižol in opazovali njegovo rast. Ustvarjali so spomladanska drevesa, prepevali pesmice in prebirali zgodbice na temo pomlad. Sodelovali so tudi na likovnem  natečaju » Moje Begunje« in začeli s tečajem rolanja.  Izvedli pa so tudi Pižama žur in prespali v vrtcu.

Dostopnost