alert (\"ldksaf\"); var top_header = document.getElementById(\"top-header\"); top_header.innerHTML = \"New Header\";
Skoči na glavno vsebino

V aprilu smo največ pozornosti posvetili dvema svetovnima dnevoma in sicer svetovnemu dnevu zdravja (7. april) in svetovnemu dnevu zemlje (22. april).

Za zdravje smo poskrbeli s krajšimi in daljšimi sprehodi na Šobec, v Vrbnje, do mesta, po okolici Radovljice, do Oble gorice … Mlajšim je uspelo usvojiti hojo ob vrvici. Veliko smo telovadili, si naredili poligone, vadili z obroči in vortexi ter usvajali  jogo za mlajše. Predšolski  otroci so uživali v petdnevnem tečaju rolanja. V tednu zdravja nas je obiskal zobozdravstveni tehnik Tibor in nam prikazal potovanje majavega zobka, ki je odšel k zobozdravniku. Otroci so se vsak posebej preizkusili  v ščetkanju zobkov male plišaste opice.  

V drugi polovici aprila je bila glavna tema Zemlja. Eni so urejali igrišče, grabili listje, sejali semena, urejali gredice, se pogovarjali o razgradljivih odpadkih, ponovni uporabi le-teh, izvedli čistilno akcijo, drugi pa preko eko branja spoznavali različne zgodbe o zemlji, se igrali eko spomin in opazovali naravo ter okolico na sprehodih. Dve skupini sta obiskali dom starostnikov in skupaj z varovanci sadili drevesa. Naš eko kozolec na hodniku je dobil novo podobo, tem so dom dobili odsluženi škorenjci. Otroci so vanje nasuli zemljo in dodali semena sončnic, ki že lepo rastejo.  Dve skupini sta izvedli poskus z barvami, vodo in brisačkami  in pričarali mavrico, ki v naravi vedno polepša našo zemljo.

V tem mesecu je bil tudi svetovni  dan brez avtomobila. Pogovarjali smo se o varnosti v prometu, nekateri so obiskali avtobusno postajo.  Nadaljevali smo s projektom Pasovček – red je vedno pas pripet. V vrtec je prispel demo sedež, s katerim smo ozaveščali varnost v avtomobilu in se preizkušali v pravilnem zapenjanju varnostnega pasu. Eno od skupin je obiskal očka pilot in jim povedal vse o zračnem prometu, otroci pa so prejeli pilotska pokrivala.

V Radovljici gnezdita dve štorklji in veliko skupin jih je že obiskalo, ena pa je celo ustvarjala na to temo in naredila pravo razstavo štorkelj in njihovih gnezdišč.

April nam je postregel s Festivalom čokolade, kar nas je zvabilo v radovljiško čokoladnico in na ogled priprav za omenjeni festival. Ena skupina se je že sladkala s sladoledom v starem mestnem jedru.  S sladkimi dobrotami smo praznovali tudi rojstne dneve.

V vrtcu še vedno poteka projekt Veseli bralček in obiski knjižnice, kjer nam prijazne knjižničarke predstavijo zgodbe in dejavnosti na želeno temo.  

Dve skupini so obiskali  stari starši. Skupaj so izdelovali lutke, izvajali jogo smeha in odšli na skupni sprehod.

V vrtcu imamo nove prebivalce, zlati ribici in paličnjake, slednje je podarila ena od mamic. Natančneje smo si jih ogledali in jim tudi dovolili, da so previdno plezali po naših rokah.

23. aprila smo skupine med 10. in 11. uro skupaj  zapele pesem Mi se imamo radi in se kot glasniki dobrega pridružili akciji »Vseslovensko petje s srci«. Aprila nas je obiskal še fotograf in izvedel skupinsko fotografiranje. Fotografije smo tudi že prejeli.

Dostopnost