alert (\"ldksaf\"); var top_header = document.getElementById(\"top-header\"); top_header.innerHTML = \"New Header\";
Skoči na glavno vsebino

V mesecu maju smo skupaj z otroki pričeli urejati igrišče in vrtove na njem. Otroci obeh skupin so se seznanjali s sajenjem in urejanjem eko zeliščnega, zelenjavnega in cvetličnega vrta.

Otroci mlajše skupine so raziskovali domači kraj in gozd v bližini in se seznanili z bontonom v gozdu. Praznovali so svetovni dan čebel, pripravili medeno limonado, stiskali so pomarančni sok, okušali  različne okuse in se pogovarjali o zdravi in manj zdravi hrani. Na druženje v vrtec so povabili tudi dedke in babice.

Starejši otroci so raziskovali travnik, se pripravljali na Mini olimpijado (izdelovanje slovenskih in olimpijskih zastav, različni gibalni poligoni), spoznavali športe z žogo in z njo izvajali različne vaje na asfaltnem igrišču (podajanje, kotaljenje, vodenje).

V vrtcu so nas obiskali prvi posredovalci in otroke seznanili s svojim delom in podrobno predstavili nahrbtnik s prvo pomočjo. Otroke je obiskal zobni asistent in predstavil tehniko umivanja zob in skozi pogovor predstavil, katera hrana je bolj zdrava za zobe in katera manj. Najstarejši otroci so se udeležili  tečaja rolanja in pižama žura, na katerem so si sami naredili pico, se igrali družabne igre, plesali, si ogledali risani film in v vrtcu tudi prespali.

Dostopnost