alert (\"ldksaf\"); var top_header = document.getElementById(\"top-header\"); top_header.innerHTML = \"New Header\";

Vrednota: spoštovanje kulturne dediščine in kulture naroda

Tudi v tem mesecu nekatere skupine nadaljujejo s skrbjo za ptice in polnijo krmilnice s semeni. Otroci skupine Polžki izdelujejo ptičje hišice iz tetrapakov – za eko natečaj KEMS, v igralnici Kužki pa slikajo na lesene ptičje hišice.

           SLIKANJE NA PTIČJE HIŠICE                                                                 KEMS – EKO NATEČAJ

Skrbimo pa tudi za svoje zdravje – na to temo se s skupino Mucki pogovarja knjižničarka; vse skupine čim več časa preživimo na prostem (in se urimo v hoji brez vrvice), tečemo in telovadimo. Najstarejše skupine končajo tečaj drsanja. Bravo! Nekatere izmed nas obišče sestra za zobno preventivo, ki na zanimiv in individualen način otroke uči pravilnega umivanja zob.

»KDO SE BOJI ČRNEGA MOŽA?«      

                       OSKRBIMO RANJENCA                               TEČAJ DRSANJA

 IGRA V GOZDU

                                                                     OBISK ZOBNE SESTRE

Redno imamo vaje za »veliki nastop« na prireditvi za Sklad vrtca »Iskrice v očeh« za naše družine. Prireditev je lepo uspela.

Vzgojiteljica Maša nam prikaže novo tehniko pripovedovanja pravljic – kamišibaj – z naslovom Miška in njena hiška.

KAMIŠIBAJ

Na Valentinovo zaplešemo srčkov ples s prijatelji drugih skupin.

SRČKOV PLES

Ne pozabimo niti na obisk knjižnice (oz. knjižničarke mlajše otroke obiščejo v vrtcu), otroci Ribic in Račk pa se lotijo izdelave svoje male knjige. Skupina Veverice oblikuje svoj knjižni kotiček z najljubšimi knjigami otrok, kjer se učijo pravilnega ravnanja z le-temi.

MOJA NAJLJUBŠA KNJIGA  

             KNJIŽNIČARKA V VRTCU                                               IZDELAM KNJIGO

Spoznavamo slovensko zastavo, grb in državo, narodno nošo, himno, ljudsko glasbo, rajalno-gibalne igre ter zgodbe, poslušamo Povodnega moža in spoznavamo F. Prešerna. Na kulturni prireditvi 12. 2. nam igrajo otroci Glasbene šole Radovljica in zaplešejo baletke.

SPOZNAVAMO ZASTAVO                                                       KULTURNA PRIREDITEV                                     PREŠEREN V OGLJU

PROSLAVA – BALETKE

Za pust se pripravimo z ustvarjanjem, izdelavo mask, poslušamo zgodbe (Jure kvak kvak, Piki se šemi …), zaplešemo pustni ples, se igramo z baloni in seveda izpeljemo tradicionalni pustni pohod po Radovljici ter spotoma obiščemo še varovance Doma dr. Janka Benedika.

PUSTNI OBISK V DOMU DR. JANKA BENEDIKA             USTVARJANJE                                PUSTNI SPREVOD

 FRANCOSKA KULTURA Z MAMICO