alert (\"ldksaf\"); var top_header = document.getElementById(\"top-header\"); top_header.innerHTML = \"New Header\";
  • 7.2. smo se otroci skupine od 3. – 6. leta starosti udeležili proslave ob slovenskem kulturnem prazniku v telovadnici. Otroci iz skupin drugega starostnega obdobja so sodelovali s pesmijo ali deklamacijo. Dogodka so se udeležili tudi gospe in gospodje iz folklorne skupine Lesce.
  • V mesecu februarju so otroci od 2. – 6. leta starosti obiskali knjižnico in poslušali pravljico z naslovom Rokavička. Najmlajše skupine je gospa knjižničarka obiskala v vrtcu.
  • V oddelkih drugega starostnega obdobja so tudi ta mesec izvajali projekt Veseli bralček oz. bralna značka.
  • Na Valentinovo smo vsi zaplesali Srčkov ples na asfaltnem igrišču zraven vrtca.
  • Na pustni torek so maškare iz vrtca (otroci in vzgojiteljice vseh starostnih skupin) odšle na pustni sprevod po Lescah.

Po skupinah so poleg skupnih dejavnosti potekale tudi druge raznolike, načrtovane ali spontane dejavnosti.

SKUPINA MORSKE ZVEZDE:

Otroci so na temo pusta pripravili razstavo za knjižnico.

SKUPINA GALEBI

Pripravili so razstavo v trgovini Spar Lesce; skupaj z vzgojiteljicama so oblikovali in restavrirali izdelke otrok; vsebina razstave je bila v smeri gibanja in pustnega izročila

SKUPINA HOBOTNICE

Ob kulturnem prazniku so se naučili deklamacijo Kroparji. Ob pomoči so otroci s kladivom zabijali žeblje v lesene deščice in nanje navijali volno. Ob raznem slikovnem ter knjižnem gradivu so spoznavali delo našega pesnika dr. Franceta Prešerna.

SKUPINA DELFINI

Otroci so spoznavali knjigo kot vir ugodja in informacij ter se pogovarjali o ravnanju s knjigo, o tem kdo je avtor, ilustrator, itd. Pod mentorstvom vzgojiteljic je vsak otrok izdelal tudi svojo prvo slikanico.Ustvarjali so glinene srčke za Valentinovo ter simbole e-mojije. Družili so se tudi ob plesu in glasbi.

SKUPINA ŽELVE

V mesecu kulture so otroci spoznali slovenske simbole in dr. Franceta Prešerna. V okviru te teme so se seznanili s tehniko risanja portreta; vsak otrok je z ogljem narisal portret Franceta Prešerna. Portrete so skupaj z ostalimi simboli, ki so jih narisali ali pobarvali sami, razstavili v garderobi.Tudi barvanja so se otroci lotili na prav posebno zabaven način, in sicer z barvnim krogom.

SKUPINA LADJICE

V vrtcu jih je obiskala mamica deklice iz skupine ter jim predstavila poklic knjižničarke.V okviru meseca kulture so otroci spoznali slovensko narodno nošo in s slovenskimi zastavami okrasili garderobo. Za pusta pa so iz barvnega papirja in krogov izdelali pustne klobuke.

SKUPINA RAKCI

Otroci so se naučili deklamacijo z naslovom Sam ter se učili in prepevali pesem z naslovom Uganka.V okviru zobozdravstvene preventive jih je obiskala zobozdravstvena preventivna sestra in jim pokazala, kako se pravilno umiva zobe.

SKUPINA PINGVINI

Otroci so v okviru teme Od kod prihajajo pravljice obiskali knjižnico in si jo ogledali, v vrtcu pa jih je obiskala knjižničarka in ji predstavila pravljico. Ogledovali so si knjige in jih opisovali. V kulturnem tednu so spoznali pesnika Franceta Prešerna in njegovo poezijo. Seznanili so se tudi z običajem pusta in maškar ter v tem času poslušali zgodbico Piki se Šemi ter izdelali pustne klobučke.

SKUPINA ŠKOLJKE

Prvi teden v mesecu so imeli kulturni teden in se velikokrat igrali v knjižnem kotičku. S škarjami in pincetami so razvijali prstno motoriko. Vsakodnevno so vztrajali pri samostojnosti ob dnevni rutini.

MORSKI KONJIČKI

V tem mesecu so se posvetili kulturi, maškaram, nekateri pa so imeli tudi počitnice. Igrali so se rajalne igre, spoznavali podobo Franceta Prešerna, poslušali Zdravljico, barvali zastavo, poslušali klasično glasbo, si ogledali zgodbo o Lepi Vidi na powerpoint projekciji. Spoznavali so glasbene instrumente, izdelovali ropotuljice, prepevali ljudske pesmi.

SKUPINA RIBICE

Otroci iz skupine Ribice so se veliko gibali na prostem in rajali ob glasbi.V igralnici jih je obiskala knjižničarka Ana. V pustnem času so s temperami barvali pustne maske in se tudi udeležili pustnega sprevoda po kraju.

MORSKI JEŽKI

Otroci so spoznavali slovensko zastavo in kulturo ter v mesecu kulture spoznali knjigo in tudi kakšno novo pravljico. Veliko so se gibali na igrišču in pri tem uporabljali žoge in obroče.

SKUPINA SONČKI

Otroci so se zabavali pri izvajanju prstnih iger in bibarij, ob prebiranju šaljivih pesmic iz knjige Enci benci na kamenci. Risali so s svinčniki, kredami, ustvarjali so pustne maske. Igrali so se na prostem in z gibanjem premagovali naravne ovire.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • V kulturnem tednu so spoznali pesnika Franceta Prešerna in njegove poezije.

 

  • Seznanili so se tudi z običajem pusta in maškar ter v tem času poslušali

zgodbico Piki se Šemi ter izdelali pustne klobučke.